LIDER AL-KAIDE: Muslimani sveta, ujedinite se!

On je pozvao danas muslimane u zemljama u kojima su se odigrale revolucije takozvanog "arapskog proleća" da se ujedine i formiraju islamsku državu

  • 5

Lider Al-Kaide pozvao je danas muslimane u zemljama u kojima su se odigrale revolucije takozvanog "arapskog proleća" da se ujedine i formiraju islamsku državu, i upozorio Francusku da će intervencija u Maliju biti zaustavljena.

- Upozoravam Francusku da će, uz božju dozvolu, u Maliju doživeti istu sudbinu kao Amerika u Iraku i Avganistanu - poručio je Ajman al Zavahiri u audio-poruci od 103 minuta, koja je sinoć postavljena na sajtove ekstremista, prenosi AP.

Al Zavahiri je na snimku apelovao na muslimane da oslobode svoje teritorije od represivnih režima i stranih vojnika, uvedu islamski zakon i zaustave pljačkanje muslimanskog bogatstva, podrže muslimane koji su se pobunili i ljude širom sveta koji trpe represiju, kao i da osnuju islamski kalifat ili versku državu.

U prethodnoj poruci u novembru on je apelovao na muslimane da se pridruže somalskim ekstremistima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetac

    7. april 2013 | 14:28

    Pazi ako mi date platu par soma eura i tri dobre trebe ce da zemam vasu veru ce se ujedinimo

  • elvir

    7. april 2013 | 18:29

    Mars bre. Kakvo ujedinjenje.

  • Eeee

    8. april 2013 | 04:52

    Nasa vera nudi mnogo vise od toga sto je tebi potrebno...islam ne znaci da promenis svoju veru nego da ispravis i nadogradis upotpunis svoje verovanje u Boga...za to imas neprocenjivu nagradu na ovom a na buducem svetu sem sto ce ti insAllah bog dati sve sto ti dusa zazeli ziveces vecno sa cestitim vernicima koji su se pokoravali samo bogu...procitaj prevod Kurana mozda nadjes odgovore na ono sto te zapravo interesuje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA