Novac od kazni poslanika ide Tijani za novo srce!

Predsednik Administrativnog obora Zoran Babić i njegov zamenik Nenad Konstantinović saglasni su da novac iz Fonda solidarnosti, u kojem ima trenutno 136.000 dinara, bude usmeren za pomoć osmogodišnjoj Tijani Ognjanović

  • 5

U Fondu solidarnosti Skupštine Srbije trenutno je 136.600 dinara, koji su "skinuti" sa platnih računa ukupno 15 poslanika koji su kažnjeni zbog ometanja reda na sednicama, a sadašnji i bivši predsednici Administrativnog odbora saglasni su da bi novac trebalo da bude uplaćen za operaciju srca devojčici Tijani Ognjanović.

Ta sredstva još nisu raspodeljena, a to bi moglo da se promeni na narednoj sednici skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, koju predsednik tog skupštinskog tela Zoran Babić najavljuje za narednu sednicu, i to u korist osmogodišnje Tijane, za operaciju srca u Hjustonu.

Babić je rekao da je taj odbor dobio nekoliko predloga za upućivanje tog novca, među kojima je i predlog liberala Bojana Ðurića da se novac uplati za Tijanu.

- Ne bih prejudicirao odluku samog Odbora, ali od svih prispelih zaheva smatram da je najhitniji i najživotniji zahtev da se maloj Tijani pomogne da operacija prođe što bolje i da nju u budućosti očekuje i školovanje i studiranje i materinstvo i sve što bih poželeo i svojoj deci. Nadam se da će to biti naredne sedmice - naveo je Babić.

Inače, poslanička grupa SNS je za Tijanu prikupila i uplatila 186.000 dinara, a Babić je poručio da će se naprednjaci odazvati svakoj takvoj humanitarnoj akciji kojom se čuva život u Srbiji.

Potpredsednik Administrativnog odbora Nenad Konstantinović, koji je u prethodnom sazivu vodio to skupštinsko telo, rekao je da je sigurno da bi najbolji način da se taj novac, koji se sada nalazi u Fondu, potroši za operaciju srca male Tijane.

On je ukazao na to da je važno da sednica Odbora bude što pre kako se ne bi zakasnilo, jer je u ovom slučaju vrlo važno i vreme.

Konstantinović je podsetio da je Fond osnovan 2009. godine, kada je Administrativni odbor doneo odluku o merama štednje u parlamentu, što je podrazumevalo ukidanje dnevnica i mnogih drugih privilegija koje su do tada uživali poslanici smatrajući da skupština treba da da primer u vreme teške ekonomske krize o trošenju državnih sredstva.

- Tada smo formirali Fond solidarnosti i on podrazumeva sve vrste priloga i doprinosa koji bi evenutalno poslanici davali i u njega se obavezno sliva novac od kazni. Sredstva je uvek opredeljivao Adminstrativni odbor, a predlog je uvek dolazio ili od medijskih kuća ili članova odbora - rekao je on.

Konstantinović je dodao da je tada upućen poziv građanima da predlože kome su sredstva potrebna, da su se javljala različita udruženja, humanitarne organaizacije koje pomažu određenim kategorijama lica i da se zatim uplaćivao novac u odnosu na to za koga su poslanici smatrali da je najugroženiji u tom trenutku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    7. april 2013 | 16:01

    Sram ih bilo! Izglasali su da novac koji su već dali na kazne ode Tijani da bi oni izigravali neke humanitarce. Slepci najobičniji! PS:Svaka čast onima koji su iz svog džepa dali, makar i 100 dinara.

  • hool

    7. april 2013 | 15:51

    Kako vas nije sramota.pa mi huligani smo vise skupili!!!!!smesni ste

  • Ralexic

    8. april 2013 | 04:49

    Pravi smradovi samo da njima budu puni dzepovi.Postali su najomrazeniji deo drustva.Sad kad placam kaznu namenicu je u humanitarne svrhe.Kad moze taj olos sto.nebih i ja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA