Marin Le Pen: EU je zatvor!

- U zatvoru kakav je Evropska unija, Francuska može najviše odrediti boju otirača - izjavila je liderka Nacionalnog fronta

  • 8

Liderka Nacionalnog fronta Francuske Marin Le Pen ocenjuje da je EU "zatvor" i izjašnjava se protiv globalizacije.

- Kao Francuskinja ja branim slobodu i suverenitet svoje zemlje. Nemam strah od drugih i podržavam transnacionalnu saradnju, kao što je slučaj u vezi sa Erbusom. To funkcioniše drugačije od "Evropskog Sovjetskog saveza" - naglasila je ona u intervjuu bečkom dnevniku "Standard".

Le Pen je kazala da u "zatvoru EU Francuska može najviše odrediti boju otirača".

Govoreći o evru, ona je objasnila da je Nemačka profitirala devalvacijom evra prema marki, dok je za Francusku evro bio prejak.

- Nemačka može jeftino proizvoditi na istoku, a Francuska pogrešno igra na kartu masivne imigracije - kritikovala je Le Pen.

Ona je podvukla da evro ne funkcioniše, da planovi spasavanja "gutaju" stotine milijardi, socijalni troškovi su visoki i sada je došlo i do početka svađe među Evropljanima.

- Angela Merkel se u južnoj Evropi može kretati samo još uz nacionalnu gardu. Da li Nemačka ima stvarno nameru da ide tako daleko? Žele li oni posle pomirenja u Evropi da ponovo budu rasturači? - upitala je Le Pen.

Le Pen je dodala da je protiv globalizacije, ističući da je slobodna trgovina "glupost".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA