Rotarijanci poklonili aparat Domu zdravlja

Aparat vredan oko milion dinara, koji je donacija Rotari kluba iz Jagodine, radi 90 krvnih parametara i obrađuje 60 pacijenata na sat, laserske je tehnologije i vrlo je precizan

  • 2

Rotari klub iz Jagodine poklonio je kliničkoj laboratoriji Doma zdravlja u Paraćinu aparat za analize krvi, vredan oko milion dinara.

Predsednik Rotari kluba Dejan Dašić rekao je da aparat radi 90 krvnih parametara i obrađuje 60 pacijenata na sat, laserske je tehnologije i vrlo je precizan.

- Jednostavan je za korišćenje, a samo jedna kap krvi je dovoljna za kompletnu krvnu sliku bez sedimentacije, što je veliko olakšanje za bolesnike - rekao je Dašić. On je istakao da je aparat veoma ekonomičan jer štedi reagense i do tri puta od dosadašnjih, sličnih koji se koriste u većini laboratorija zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Aparat je licenciran od strane Agencije za licenciranje medicinskih sredstava i lekova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    8. april 2013 | 12:51

    Slazem se sa nedzadom,samo sumnjam da je samo duplo

  • Nedzad

    8. april 2013 | 12:17

    E moji sunarodnici, samo vi Rotirajte sa belosvetskim krvopijama, masonima i tajnim udruzenjima.koja vladaju svetskom ekonomijom. Budite Sigurni, da su Vam bar duplo vise uzeli nego vam dali!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA