Izabrani članovi Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Skupština Srbije izabrala je danas šest članova Odbora, dok član iz reda novinara nije izabran pošto novinarska udruženja nisu uspela da se dogovore oko zajedničkog kandidata

  • 2

Skupština Srbije izabrala je danas šest članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Među njima su Zoran Stojiljković, izabran na predlog skupštinskog Administrativnog odbora, Nikola Stanojević, koga je predložio Vrhovni kasacioni sud, kao i Evica Petrović, koju je predložila Državna revizorska institucija.

Tu su i Branko Lubarda, koga su zajednički predložili zaštitnik građana i poverenik za javne informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zoran Vujičić, na predlog Advokatske komore Srbije i Božo Drašković, koga je predložio Socijalno-ekonomski savet.

Član Odbora iz reda novinara nije izabran, pošto novinarska udruženja do sada nisu uspela da se dogovore da predlože zajedničkog kandidata - UNS je predložio Ljiljanu Smajlović, NUNS Dragana Janjića, a Sindikat novinara Srbije Predraga Tolpu.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije ima devet članova koje bira parlament na četiri godine, a ovlašćeni predlagači su skupštinski Administrativni odbor, predsednik Srbije, Vlada Srbije, Vrhovni kasacioni sud, Državna revizorska institucija, zaštitnik građana i poverenik, Socijalno-ekonomski savet, Advokatska komora Srbije i novinarska udruženja.

Prema zakonu, jedan član Odbora može najviše dva puta da bude biran na istu funkciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    8. april 2013 | 15:46

    Dajte mi poso da radim u toj ustanovi i vracam se sigurno,borio bih se svim srestvima protiv korupcije ali najvise medju politicarima.Verujem da bi radio samo mesec dana jer im se nebi svidjalo kako radim i bilo bi verovatno kako preterujem.

  • Zmrki

    8. april 2013 | 15:30

    ...Da nije tuzno-bilo bi smesno.Koga ce to oni da hvataju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA