Od sutra kontrola nelegalnog prometa rezanog duvana

Poreska, komunalna i tržišna inspekcija će od sutra kontrolisati sve lokacija na kojima se vrši nelegalna prodaja rezanog duvana i opreme. Kazne i do 150.000 dinara

  • 11

Poreska policija će od sutra, u koordinaciji sa komunalnom policijom i tržišnom inspekcijom, kontrolisati sve lokacije na teritoriji Srbije na kojima se obavlja nelegalan promet rezanog duvana sa pratećom opremom, saopštila je Poreska uprava.

U skladu sa ovlašćenjima, oduzimaće se zatečena količina rezanog duvana i pribora za duvan.

Protiv lica koja se bave nelegalnim prometom rezanog duvana i prateće opreme, biće pokrenut prekršajni postupak, zbog nelegalne delatnosti.

Zakonom propisane kazne za tu vrstu prekršaja iznose do 150.000 dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taxidriver

    9. april 2013 | 00:40

    Kakva glupost pa ja dolazim kod coveka kuci i sve kupujem sta mi treba od duvana do opreme,komunalcl nek jure divlje taxiste koji pljackaju narod,usce,dcity itd.ali znaju oni gde su nego nece...

  • Strucnjakowsky

    9. april 2013 | 07:26

    Ne daju narodu da zivi,zar ce neki strastven pusac koji pusi dve do tri paklice dnevno kupovati cigare od 150 pa navise,a plata i penzija mizerna,sramota.Ostavite ovaj narod na miru mamu vam ......kad niste u stanju da nam omogucite bolji zivot, pustite nas da se sami snalazimo.

  • Nedzad

    9. april 2013 | 01:59

    Drzava je digla haraclije jer od rezanog duvana ne uzimaju ni dinara nameta, za razliku od paklica. Mozda nije fer jer se ne.placa porez ali narod je siromasan, nema za paklicu od 150din kad za te pare moze kupiti 100gr duvana i pusiti 5 dana. Nisam pusac i zamolio bih bracu i sestre da se ostave tog stetnog poroka dok nije kasno!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA