Crna Gora se dnevno zaduži 560 hiljada evra

Crna Gora se od 2009. godine ukupno zadužila 819 miliona evra, što je više od polovine godišnjeg budžeta

  • 1

Crna Gora se, u mandatu aktuelne Vlade od 2009. godine, ukupno zadužila 819 miliona evra, što je više od polovine godišnjeg budžeta.

Od tih 819 miliona evra država je pozajmila od stranih banaka, institucija i evropskog tržišta obveznica oko 731 milion evra, dok je ostalih 88 miliona evra obezbeđeno kod domaćih poslovnih banaka.

Kako su objavile Dnevne novine, Crna Gora se dnevno zaduživala 561.000 evra.

Vlada Crne Gore, kako se navodi, zaduživanje pravda dobrom pozicijom jer, kako ističu, niko toj državi ne bi davao zajmove da je nestabilna zemlja.

(Telegraf.rs / Dnevne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš Đonović

    3. april 2014 | 23:05

    Mislimo da je to ipak pretjerana konstatacija.To praktino znači da svaki građanin dnevno u Crnog Gori napravi dug od jednog evra.Ako je cijena rada jednoga Ljekara 5 evra na sat,on u danu ostvari dohodak od 40 evra pomenute relacije su priblišne,pa uzmimo da u C.Gori ima zaposlenih 100.000 ljudi i ako svako od njih ostvari čistih 20 evra na dan je to 2.miliona evra i taj iznos prebacuje pomenutu cifru sa 3 puta,zato se nemojte igrati sa takvim konstatacijama ili naklepanjima određenih političkih struktura koje možda ni same znaju nešto realno izračunati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA