Milovanović i Kalinić nisu krivi za bekstvo?!

Sretko Kalinić i Željko Milovanović oslobođeni su danas optužbi da su 7. februara prošle godine uz primenu sile pokušali da pobegnu iz posebne pritvorske jedinice u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici

  • 6

Sretko Kalinić i Željko Milovanović oslobođeni su danas optužbi da su 7. februara prošle godine uz primenu sile pokušali da pobegnu iz posebne pritvorske jedinice u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Optužbi je oslobođen i zatvorski stražar Nenad Mitrović, dok je na godinu dana zatvora osuđen njegov kolega Ninoslav Strahinjić. Strahinjić je proglašen krivim za to što svog nadređenog, Nenada Mitrovića, nije obavestio da su mu u danima pred pokušaj bekstva Kalinić i Milovanović pretili.

Strahinić i Mitrović bili su dežurni čuvari u pritvorskoj jedinici, kada su 7. februara, oko 5.30 sati, Kalinić i Simović uspeli da izađu iz svojih ćelija 75 i 77 i pokušaju da napuste zatvor u Ustaničkoj ulici, ali su ih u tome sprečili pripadnici žandarmerije koji čuvaju zatvorski kompleks sa spoljne strane.

Kalinić i Milovanović, koji su danas oslobođeni optužbi, neće biti pušteni na slobodu jer su već u drugim postupcima osuđeni na višedecenijske kazne zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    9. april 2013 | 16:20

    Osudjen na godinu dana jer su mu pretili? Ako je to sve, onda je optuzen po kom osnovu?

  • Dutch

    9. april 2013 | 23:19

    U americi se pokusaji bekstva kaznjavaju sa po 5 godina.skracenim sudjenjem. Cim si preskocio ogradu,kriv si.

  • Miroslav

    9. april 2013 | 20:58

    Ko li im daje za pravo da izricu ovakve presude, ili ko ih placa, pored plate koja je od nasih para? Ajde bre menjajte te korumpirane sudije dok ovom narodu ne pukne film, ili je problem jos u ministarstvu? Odakle poceti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA