Rusija: Putina podržavaju svi verski poglavari

Premijera Rusije za povratak na predsedničku funkciju podržali su poglavari pravoslavne i islamske verske zajednice u Rusiji, kao i glavni rabin

  • 0

Za povratak na predsedničku funkciju sledećeg meseca, premijer Rusije Vladimir Putin dobio je podršku uticajne Ruske pravoslavne crkve, glavnog rabina i vrhovnog islamskog poglavara. On je sa trojicom verskih poglavara razgovarao uoči predsedničkih izbora koji se održavaju 4. marta.

- Želeo bih da vam se zahvalim. Jednom prilikom ste rekli da radite kao rob na galiji. Ali jedina razlika je u tome što rob ne poseduje stepen posvećenosti svom poslu kao vi, rekao je patrijarh Kiril na sastanku.

Glavni muftija Talgat Tadžudin je kazao da je zahvaljujući Svevišnjem i Putinovom zalaganju zemlja izbavljena od propasti.

Glavni rabin Berl Lazar se zahvalio Putinu na svemu što je učinio za Jevreje.

Prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, Putin ubedljivo vodi. Ipak, nedavno je priznao da možda neće osvojiti 50 odsto glasova neophodnih za pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA