Bivši predsednik Nemačke odbio nagodbu

Kristijan Vulf veruje u nezavisnost suda i očekuje odluku koja će potpuno rehabilitovati njegovu čast, naveli su advokati bivšeg nemačkog predsednika

  • 3

Bivši predsednik Nemačke Kristijan Vulf, koji je podneo ostavku na mesto šefa države u februaru prošle godine zbog sumnji u zloupotrebu službenog položaja, odbio je nagodbu sa istragom, saopštili su danas njegovi advokati Bernd Misih i Mihael Nagel.

Tužilaštvo Hanovera predlagalo je da obustavi istragu, ukoliko Vulf za uzvrat isplati 20.000 evra kazne.

AP navodi da je to uobičajena praksa u Nemačkoj kada tužilac zaključi da dokazi ne opravdavaju nužno podizanje optužnice i suđenje.

Advokati su istakli da je taj predlog neprihvatljiv i da istraga "neizostavno" i bez "ako" i "ali" bude okončana.

- Optužbe protiv gospodina Vulfa su neosnovane - rekao je Misih.

Vulf veruje u nezavisnost suda i očekuje odluku koja će potpuno rehabilitovati njegovu čast, ukazali su advokati bivšeg nemačkog predsednika.

Vulf, koji je bio zamenik predsednika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel pre nego što je postao predsednik, povukao se sa funkcije predsednika februara 2012, posle nepune dve godine mandata koji traje pet godina.

On je bio izvrgnut salvi optužbi koje su obuhvatale uzimanje povoljnih kredita i plaćene boravke u hotelima u vreme dok je bio na vlasti u Donjoj Saksoniji pre izbora za predsednika 2010. godine.

Vulf se povukao nakon što su tužioci Hanovera tražili od parlamenta da mu oduzmu imunitet kako bi mogla biti pokrenuta formalna istraga zbog optužbi da je, navodno, favorizovao prijatelja, filmskog producenta Davida Grenevolda, protiv kog je takođe pokrenuta istraga.

(Tlegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    10. april 2013 | 00:23

    Ovi nasi pokradose stotine miliona pa nikom nista

  • GoraN

    10. april 2013 | 07:58

    Eee ... , glegaj Srbojo i stidi se. Tebe ogulise i ? Nista, jos nam drze drze govore ko kurve o postenju.

  • Nena

    10. april 2013 | 09:19

    Nas nijedan politicar nebi bio na vlasti kad bi se postovao ovakav kodeks.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA