KONAČNO: PayPal stigao u Srbiju!

Zvaničnih informacija za sada nema, a vrlo je verovatno da će u prvoj fazi biti moguće samo plaćanje, dok naplata preko ovog sistema još nije podržana

  • 3

Srbija je u noći između 9. i 10. aprila 2013. godine postala dostupna na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog. Za sada je moguće povezivati samo platne kartice.

Zvaničnih informacija za sada nema, a vrlo je verovatno da će u prvoj fazi biti moguće samo plaćanje, dok naplata preko ovog sistema još nije podržana.

Proces prijavljivanja odvija se samo na engleskom, pošto srpski jezik nije podržan. Omogućeno je otvaranje "Individual" ili "Bussines" naloga PayPal usluge.

Za registraciju su vam potrebni validna mejl adresa i podržana platna kartica.

Na svom profilu možete menjati bilo koji podatak, dodavati kartice, mejl adrese, dodatna sigurnosna podešavanja, pregledati stanje računa u evrima i dolarima, ali i pregledati listu do sada obavljenih kupovina, transakcija i naplata.

Preko istog profila, sa svog računa možete koristiti opciju "Send Payment", kako biste osobama poslali/uplatili novac u nekoj od 193 podržane zemlje. Transakcije su sigurne i na raspolaganju su 23 novčane valute.

Da li je podržana naplata preko PayPal servisa u Srbiji još nije zvanično saopšteno, ali plaćanje robe na internetu u ovom trenutku funkcioniše.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dule

    10. april 2013 | 09:13

    Ma gotovo bre vec smo zgazili sa jednu nogu u EU. Sad samo da zgazimo i drugom i obrali smo bostanj.

  • Ilustrator

    10. april 2013 | 09:10

    Freelancerima i onima koji trguju ovo nista ne znaci. Nama je daleko bitnija naplata. Uvek postoji gomila sigurnih sajtova (npr. Amazon, Musician's Friend, Abe Books...) preko kojih mozes da kupujes preko bilo koje kreditne kartice. U oba slucaja Srbija treba da smanji taksu na uvoz stvari u iznosu iznad 70 eura (naplacuje se 1/3 od vrednosti). Sa obzirom da u Srbiji ima toliko NEZAPOSLENIH, mislim da bi pre RESENJE bila NAPLATA nego kupovina preko Paypala.

  • noname

    10. april 2013 | 10:01

    Mozes ti i sada da primis uplatu, ali ne mozes da podignes pare. Ako sto vise firmi krene na ovaj nacin da funkcionise, da nabavljaju stvari iz inostranstva preko paypal-a, onda u sustini nam i nije bitno da podizemo. Ja cu zaraditi u nekoj firmi, dodati karticu, uplatiti na paypal racun, platiti nekoj prodavnici za nesto, ona te pare nece moci da podigne, ali ce od tih para kupiti sta joj nedostaje u inostranstvu, i tako u krug

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA