Srbiji preti isključenje iz PISA testiranja?

PISA tim iz Srbije i dalje čeka novac od Ministarstva prosvete kako bi pokušao naknadno da se uključi u treći ciklus projekta najvećeg međunarodnog istraživanja u oblasti obrazovanja

  • 2

Srbiji preti isključenje iz PISA testiranja, najvećeg međunarodnog istraživanja u oblasti obrazovanja, jer je zakasnila da se uključi u tekući ciklus, koji je počeo u septembru prošle godine.

PISA tim iz Srbije i dalje čeka novac od Ministarstva prosvete kako bi pokušao naknadno da se uključi u projekat, iako mu to ministarstvo još nije uplatilo ni sav novac za prethodno PISA testiranje.

- Tačno je da nismo potpisali ugovor za naredni ciklus, ali pokušaćemo da se naknadno priključimo - kaže Dragica Pavlović Babić, koordinatorka PISA projekta za Srbiju.

PISA testiranje, najveće međunarodno istraživanje u oblasti obrazovanja, obavlja se na svake tri godine i testiraju se učenici koji su napunili 15 godina.

Koliko je situacija s finansiranjem PISA u Srbiji loša pokazuje i to što niko od saradnika u projektu još nije dobio honorar ni za 2012. godinu.

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da ne postoji šansa da Srbija ostane bez PISA, iako ne poriče da smo probili rokove za uključivanje u naredni ciklus testiranja.

- Imamo problema zbog izuzetno malog budžeta i to je razlog što kasnimo sa isplatama. Ipak, odustajanje od PISA ne dolazi u obzir - naglašava on.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    10. april 2013 | 09:47

    Ako... Drzava ima para za promenu pola za onog milion da daju sto se tukao u americi a za bolesnu decu i usavrsavanje nemaju

  • Kale

    10. april 2013 | 14:28

    Može ministar sam od svoje plate da doda u taj mali budžet :P sve im je malo, a znamo koliko primaju svakog meseca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA