SAŽALIO SE: Uhvatio ga u krađi, pa mu dao posao

Paolo Pedroti, domar jednog stambenog kompleksa u Firenci, uhvatio je u krađi Marčela Mučija (54), a samo dan kasnije našao mu je posao kada je otkrio da je nezaposlen i da živi od ženine invalidske penzije od 250 evra

  • 0

Domar jednog stambenog kompleksa u Firenci uspeo je da spreči lopova u pokušaju da ukrade bakarne žice. Samo dan kasnije, ponudio mu je posao.

- Kakav je to lopov koji u ženinom automobilu ide u krađu vrednu 60 evra? - pitao se 62-godišnji Paolo Pedroti, koji je od zaštitnika imovine postao dobročinitelj.

Pedroti je uhvatio Marčela Mučija (54) u ponedeljak, a već u utorak mu je našao posao kada je otkrio da je nezaposlen i da živi od ženine invalidske penzije od 250 evra.

Ovu "toplu ljudsku priču" preuzeli su gotovo svi italijanski mediji, u trenutku kada zemlja prolazi kroz jednu od najgorih recesija od Drugog svetskog rata, sa nezapamćeno visokom stopom nezaposlenosti.

Pedroti je preko lokalnog lista "Tireno" ponudio Mučiju posao održavanja travnjaka i čišćenja stanova za platu od osam evra na sat. Svoju poruku započeo je jednim: "Dragi lopove", a završio sa: "Čekam te. Uostalom, znaš adresu!". Muči je, naravno, odmah prihvatio posao.

- Krao sam bakar da bi pravio svećnjake i prodavao ih od vrata do vrata - ispovedao se sada već bivši lopov koji je ranije radio kao baštovan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA