Boris Tadić u Malom Zvorniku: Prete nam poplave i klizišta

Neophodno je preventivnim merama odgovoriti na klizišta i poplave koje bi mogle da nastanu usled otapanja snega, rekao predsednik Srbije

  • 0

Predsednik Srbije Boris Tadić danas je obilazeći opštinu Mali Zvornik rekao da se Srbija na najbolji mogući način suočila sa poteskoćama nastalim usled poslednjeg talasa niških temperatura i snežnih padavina, ali i upozorio da je neophodno preventivnim merama pravovremeno odgovoriti na klizišta i poplave koji bi mogli nastati usled otapanja snega.

- Vodimo računa i o nedeljama koje dolaze jer ova nevolja proizvodi nove nevolje. Samo ako reagujemo na organizovan način, solidarno i kao dobro uređena država, moći,ćemo da smanjimo žrtve i da smanjimo teškoće sa kojima se ljudi suočavaju - rekao je Tadić u selu Radalj, koje se nalazi na regionalnom putu Krupanj - Mali Zvornik.

Tadić je istakao da službe koje čiste zavejane lokalne puteve u Srbiji i dostavljaju pomoć izolovanim domaćinstvima imaju velike probleme jer se mehanizacija često kvari na temeperaturama koje u Podrinju padaju i do minus 25 stepeni. 

Predsednik Tadić je opštinu Mali Zvornik danas posetio u društvu predstavnika lokalne saouprave i načenika generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, a kasnije popodne posetiće i zavejane opštine Ljubovija i Bajina Bašta.

- Građani moraju da štede struju, da se obazrivo ponašaju u saobraćaju - apelovao je predsednik Tadić i dodao da je neophodno da građani redovno  čiste sneg i uklanjaju ledenice u okolini svojih kuća.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA