KOMŠIĆ: Zbog Nikolićevih izjava neću doći u Beograd

Član Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je da ne vidi nikakvu svrhu sastanka u Beogradu zbog više puta iznetih stavova predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se mogu smatrati "klasičnim mešanjem u unutrašnja pitanja BiH"

  • 30

Član Predsedništva BiH Željko Komšić saopštio je da neće prisustvovati bilateralnom sastanku s državnim vrhom Srbije, koji bi trebalo da se održi 23. aprila u Beogradu.

Kako je prenela Federalna televizija, Komšić je naveo da ne vidi nikakvu svrhu sastanka u Beogradu zbog više puta iznetih stavova predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se mogu smatrati "klasičnim mešanjem u unutrašnja pitanja BiH, te prizivanje raspada BiH kao države".

Komšić je istakao da je Nikolić takve stavove ponovio čak i na sednici Generalne skupštine UN u Njujorku.

Hrvatski član Predsedništva BiH tvrdi da je Bosna i Hercegovina pokazala želju da do tih susreta dođe, ali da je to "srbijanski vrh shvatio na pogrešan način".

Komšić zato, kako je naveo, ne vidi potrebu za odlaskom u Beograd, kao ni za trilateralnim susretom u Ankari.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzo

    11. april 2013 | 00:59

    Komsicu mozes da dodjes samo sa Dodikom da pricamo o stvaranju jos jedne srpske drzave na principu kosova pa da vidim sta ce svet tada da kaze

  • Aca

    11. april 2013 | 01:28

    Pa koj ces nam k...c u Srbiju.

  • русија

    11. april 2013 | 02:11

    ко је овај дебил ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA