Uhapšen bivši vlasnik "Rode"

Bogdan Rodić uhapšen je po nalogu Radne grupe za borbu protiv kriminala i korupcije u Pančevu i određen mu je pritvor zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i nezakonito stekao pola miliona evra

  • 0

Bogdan Rodić, osnivač "Pivare MB" i bivši vlasnik marketa "Roda", uhapšen je u ponedeljak u Pančevu i njemu je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i nezakonito stekao pola miliona evra, saznaje Telegraf.rs!

Kako saznaje naš portal, Rodić je priveden po nalogu Radne grupe za borbu protiv kriminala i korupcije, a zbog sumnjivih malverzacija i zloupotreba službenog položaja u vezi sa privatizacijom firme "Briksol".

- Protiv Rodića je pokrenuta istraga zbog sumnje da je podstrekivao na zloupotrebu službenog položaja u vezi s privatizacijom firme "Briksol" iz Vršca. Sumnja se da je on tu firmu prodao za milion i četiristo hiljada evra - rekli su nam u pančevačkom tužilaštvu.

Kako nam je rečeno, sumnja se da je on 1.400.000 evra prebacio na privatne račune, a firmu prodao bez znanja Upravnog odbora i ak­ci­o­na­ra. Za ovo krivično delo osumnjičena su i petorica njegovih saradnika.

Porodica Rodić poznata je po marketima "Roda". Svoje bogatstvo višestruko su uvećali prodajom MB pivare "Hajnekenu", ali i vlasničkog udela u "Rodi" "Merkatoru“.

Na sumnjivo poslovanje bivšeg ministra Gorana Novakovića i Bogdana Rodića prilikom privatizacije "Zmaj"-a sa Zoranom Ćopićem i Antonom Stanajem u kojoj je ta firma propala, ukazivao je i Savet za borbu protiv korupcije još 10. februara 2012. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA