NAJUGLEDNIJE FIRME NA SVETU: "BMW", "Volt Dizni", pa "Roleks"

Prema najnovijoj godišnjoj klasifikaciji njujorškog instituta za ispitivanje ugleda firmi "Repjutejšn institjut", vodeće mesto, drugu godinu zaredom, drži nemački proizvođač automobila

  • 0

Dve švajcarske firme, "Roleks" i "Nestle", prvi put su se našle na listi top 10 najuglednijih firmi u svetu, po mišljenju potrošača.

Vodeće mesto, drugu godinu zaredom, drži nemački proizvođač automobila "BMW".

Prema najnovijoj godišnjoj klasifikaciji njujorškog instituta za ispitivanje ugleda firmi, "Repjutejšn institjut", "Roleks" je zauzeo treće, a "Nestle" deveto mesto, preneo je švajcarski list 20 minit.

Kompanije "Volt Dizni" (2. mesto) i Gugl (4) poboljšale su pozicije u odnosu na 2012, nasuprot "Dajmleru" (5), "Soniju" (6) i "Kanonu" (8) koji su izgubili poene u ovoj godini, dok su "Majkrosoft" (7) i "Lego" (10) zadržali iste pozicije.

Što se tiče "Epla" i "Folksvagena", oni su u 2013. izašli iz grupe 10 najuglednijih firmi u svetu.

Njujorški institut je istraživanje sproveo na uzorku od 55.000 potrošača u svetu koji su ocenjivali više kriterijuma ugleda preduzeća, kao što su imidž na tržištu, kvalitet proizvoda, finansijska stabilnost, inovativnost i društvena odgovornost.

(Telegraf.rs / B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA