DIREKTOR MMF-A: Zatvorite banke ako treba!

Kristin Lagard tvrdi da su mnoge banke u perifernim državama evrozone dale previše loših zajmova

  • 1

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard pozvala je evropske vlasti da pojačaju reformu bankarskog sektora i zatvore pojedine banke, ako je to neophodno!

Lagardova je u govoru u Ekonomskom klubu u Njujorku rekla da je evrozona postigla mnogo dobrih rezultata u rešavanju dužničke krize, ali da ima još posla u bankarskom sektoru.

Ona je dodala da nedovoljan rad na jačanju komercijalnih banaka onemogućava vođenje prilagodljive monetarne politike koja bi omogućila davanje povoljnijih kredita klijentima.

- Prioritet mora biti nastavak sređivanja bankarskog sistema kroz rekapitalizaciju, restrukturisanje i zatvaranje banaka gde je to potrebno - rekla je direktorka MMF-a.

Ona je dodala da su mnoge banke u perifernim državama evrozone dale previše loših zajmova.

Lagardova je rekla da ove godine ne očekuje znatno veći rast svetske ekonomije u poređenju sa 2012. godinom i naglasila da je uslov za stabilan ekonomski napredak pouzdan globalni finansijski sistem.

(Telegraf.rs/ Izvor: Capital)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kibo

    11. april 2013 | 16:31

    Resenje je "pouzdan globalni finansijski sistem" ili u prevodu novi svetski poredak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA