Lažna doktorka vara Nišlije!

Nišom hara ženska osoba koja se predstavlja kao lekarka iz Gerontološkog centra i uzima novac lakovernim, mahom starijim ljudima

  • 0

Nišlije oprez, vašim gradom hara lažna doktorka koja starijim ljudima otima pare!

Nišlijka Mirjana Ćirić (74) jedna je od tri osobe koja je nasela na priču "službenice Gerontološkog centra" koja za izvesnu novčanu nadoknadu obećava pomoć. Nesrećna Mirjana ostala je bez pet hiljada dinara, a u izjavi za Telegraf.rs kaže da je prevarantkinja iskoristila odsustvo žene koja o njoj brine i zazvonila joj na vrata.

- Predstavila mi se kao službenik Gerontološkog centra i ponudila mi učlanjenje u klub kako bih stekla pravo na mesečni paket namirnica i pomoć u kući. Ne znam šta mi je bilo da joj poverujem! Radila sam kao bankarska službenica, neshvatljivo mi je da sam bila tako naivna. Dala sam joj pare, a ona je meni kazala da se zove Maja i da je mogu dobiti na broj mobilnog telefona koji mi je ostavila. Međutim, kada sam je pozvala ustanovila sam da je taj broj nepostojeći! Zvala sam i Gerontološki centar i oni su potvrdili moje sumnje da sam prevarena, pa sam obavestila policiju – kaže Ćirićeva i dodaje:

- Uzela mi je poslednje pare! Od te penzije plaćam dve žene da se brinu o meni, koristim gomilu lekova, svaki dinar mi je potreban, za mene su pet hiljada veliki novac – kaže nam ova bakica.

Direktor Gerontološkog centra Mirjana Stamenković ističe da oni sa ovim događajima nemaju nikakve veze.

- Pružamo usluge isključivo našim korisnicima u Gerontološkom centru. Čula sam da se neko lažno predstavlja kao naš službenik, očekujem da će policija utvrditi o kome se radi – navodi Stamenkovićeva.

I direktor niškog Centra za socijalni rad Zoran Jović potvrđuje da je reč o prevarantima.

- Čuo sam da se neka žena po gradu predstavlja kao doktorka iz Gerontološkog centra i da nudi čak i laboratorijske usluge. Kada mi organizujemo akcije pomoći starijim sugrađanima to medijski promovišemo, a naši službenici imaju uniforme i iskaznice – navodi Jović.

Policija kaže da je potraga za prevarantkinjom u toku. Međutim, s obzirom na različite opise koje su žrtve dale policiji, ne isključuje se mogućnost da je više osoba uključeno u ovu nečasnu rabotu.

Prema podacima niške Policijske uprave, za sada su prijavljena tri ovakva slučaja, ali je moguće da ima još onih koji su zbog svoje lakovernosti ostali bez para.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA