Rus kupio Onazisovo ostrvo za 117 miliona evra!

Na ostrvu Skorpios izgrađene su tri rezidencije, helidrom i pristanište za brodove. Posle smrti Onazisa ostrvo je nasledila njegova ćerka iz prvog braka Kristina, a zatim njena ćerka Atina

  • 1

Luksuzno ostrvo na kojem su se venčali bivša prva dama SAD Džeki Kenedi i grčki brodovlasnik Aristotel Onazis prodala je njegova jedina naslednica Atina Onazis neimenovanom ruskom milijarderu, za 117 miliona evra.

Na ostrvu Skorpios izgrađene su tri rezidencije, helidrom i pristanište za brodove, prenosi Indipendent.

Aristotel Onazis je ostrvo u Jonskom moru kupio 1962. za 3,5 miliona drahmi – oko 10.000 funti – i šest godina kasnije na njemu se oženio s Džeki Kenedi, nakon atentata na njenog bivšeg supruga, američkog predsednika Džona Kenedija 1963.

Posle smrti Onazisa 1975, Skorpios je nasledila njegova kćerka iz prvog braka Kristina, a zatim njena ćerka Atina.

Farhad Vladi, koji je pre osam godina izvršio procenu ostrva, kazao je za taj list da "ruski oligarsi imaju milijarde, pa je neki do njih možda naišao i kazao: Daću ti 100 ili 200 miliona evra za njega'. Sve je moguće".

Porodica Onazis je duboko vezana za Skorpios, gde je sahranjen čuveni brodovlasnik, kao i njegova ćerka Kristina i sin Aleksandar, koji su poginuli u avionskoj nesreći 1973.

Na ostrvo je svojevremeno bacio oko katarski emir, ali je dogovor propao kada je Atina Onazis odbila da smanji cenu od 200 miliona evra.

Šeik Hamad bin Halifu al Tani, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, kupio je šest grčkih ostrva za 8,5 miliona evra i namerava da svakom od svoje 24 dece pokloni po ostrvo.

(M. R. / Izvor: greece.greekreporter.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugoslavija

    12. april 2013 | 13:35

    GDE JA NE ZAUZE NEKO OSTRVO PA DA GA MASNO PRODAM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA