Tijana na novo srce čeka još godinu dana?

Nakon prijema u bolnicu, ona će biti stavljena na listu čekanja za novo srce. Potraga za odgovarajućim donorom mogla bi, nažalost, da potraje i do godinu dana

  • 4

Mala Tijana Ognjanović na put u Hjuston krenula je jutros, a u ponedeljak će biti primljena u Dečju bolnicu.

U pratnji mame Jelene i dr Sergeja Prijića devojčicu vozi specijalizovan medicinski avion izraelske kompanije "Oranž avijejšn", a nakon prijema u bolnicu, ona će biti stavljena na listu čekanja za novo srce. Potraga za odgovarajućim donorom mogla bi, nažalost, da potraje i do godinu dana.

Ispitivanja i priprema za transplantaciju na klinici u Hjustonu počinju u ponedeljak, a privatni smeštaj Tijaninoj porodici obezbedila je princeza Katarina.

- Ognjanoviće će u Hjustonu sačekati prijatelji porodice Karađorđević, koji će im biti na raspolaganju za sve što im tamo zatreba. Medicinska avio-kompanija koju smo odabrali ima najbolje preporuke i specijalizovana je upravo za ovakve slučajeve, Tijana je primila potrebnu terapiju da što lakše podnese let, a društvo do Teksasa praviće joj, osim mame i dr Prijića, sertifikovano medicinsko osoblje "Oranž avijejšna" - kažu na Kraljevskom dvoru.

Specijalan avion za Tijanin prevoz angažovan je zahvaljujući donaciji kompanije "Jat ervejz", Ministarstva unutrašnjih poslova, dnevnog lista "Naše novine" i podršci Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Tijani Ognjanović (8) pre šest godina je dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija, za koju je jedini lek transplantacija srca. Intervencija je trebalo da bude urađena u Beču, gde bi koštala oko 200.000 evra, ali kako roditelji nisu uspeli da na vreme skupe neophodni novac, a njeno zdravstveno stanje se u međuvremenu pogoršalo, u ovoj bolnici su odbili da obave transplantaciju.

Jedina šansa za malog borca ostala je klinika u Hjustonu, koja ima iskustva sa ovakvim pacijentima. Za operaciju su prvo tražili 1.015.000 dolara, ali je posle intervencija sa raznih strana iznos smanjen na 710.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    12. april 2013 | 16:56

    Kakvi prevaranti. Mislio da je srce ceka a oni sabani tek da nabave. Bruka i sramota

  • Boki

    12. april 2013 | 20:51

    Nazalost procedura je takva, ali drugog izbora nema. Kad postoji sansa za zivot onda se svaki rizik i cekanje isplati.

  • Дејан Рајковић

    13. april 2013 | 01:41

    drzimo ti palceve!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA