KRKOBABIĆ: Evre ćemo menjati i u poštama!

Generalni direktor JP PTT najavljuje da će priznanice beogradskog "Infostana" opet deliti poštari, i da će JP PTT potpisati ugovore sa bankama, koje nemaju u svakom mestu ekspoziture, kako bi umesto njih obavljalo određene poslove

  • 3

Generalni direktor JP PTT Milan Krkobabić izjavio je da to preduzeće očekuje dozvolu za menjačke poslove i osiguranje.

Prema njegovim rečima, namera novog menadžmenta je da neto dobit u ovoj godini bude duplirana u odnosu na prošlu. Zato će se, kako kaže, stare usluge pružati na nov način, ponuda će biti proširena i Pošta će maksimalno iskoristiti svoje resurse, pišu "Večernje novosti".

Krkobabić podseća da je po završnom računu, neto dobit za prošlu godinu oko 11 miliona evra. Polovinu novca Pošta će uplatiti u republički budžet, što im je i zakonska obaveza, a ostatak će otići zaposlenima za doprinos u ostvarenoj dobiti.

Direktor PTT-a najavljuje da će ove godine u IT sektor biti uloženo 20 miliona evra.

- Praktično, to za građane znači da nema peripetija na šalterima, da se više u poštama neće desiti da, na primer, padne sistem i da se zbog toga prave redovi, ali i razvoj novih usluga i proizvoda. U toku je i implementacija novog poštansko-tehnološkog informacionog sistema, koji su razvili naši stručnjaci, a ponudićemo ga i kolegama u okruženju - najavljuje Krkobabić.

Razloga za optimizam ima, kaže on, i navodi da je neto dobit za prva tri meseca ove godine oko 4,3 miliona evra, što je četiri puta više u odnosu na isti period lane, kada je iznosila 1,07 miliona.

Kada je reč o novim uslugama, Krkobabić navodi da Pošta očekuje da dobije pravo za obavljanje menjačkih i poslova u posredovanju kod osiguranja.

- Priznanice beogradskog "Infostana" opet dele naši poštari, jer su to tražili građani, a mi smo povratili posao vredan dva miliona evra. U planu je i da sa bankama, koje su zainteresovane, potpišemo ugovore i da u našim objektima za njih obavljamo određene poslove, pošto nemaju u svakom mestu ekspoziture - najavljuje Krkobabić, i dodaje da PTT ima ambicije i da se širi u regionu.

- Ne krijemo nameru da krenemo i van granica Srbije. Zainteresovani smo za pošte iz okruženja, one su i inače bile deo jedinstvenog sistema, ali mislimo i na sopstvene proizvode kao što je Post-tis sistem, s kojim možemo da budemo konkurentni - kaže Krkobabić, dodajući da je ambicija PTT-a da bude istinski lider jugoistočne Evrope.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • android71

    12. april 2013 | 22:59

    Zamislite mi ovde u Cacku menjamo evre cak i na ulici, i sistem radi ne pada vec 20 godina.

  • gedzovan

    13. april 2013 | 00:47

    I duze android71. Hahaha

  • Blok 64

    13. april 2013 | 09:51

    Ponovo se vracamo u sedamdesete, katastrofa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA