NOVI UDAR NA DŽEP: Poskupela i registracija vozila!

U Srbiji od danas važe nove cene registracije vozila, pa će tako za izdavanje vozačke dozvole ona biti 876 dinara, a saobraćajne 1.314 dinara

  • 11

Nove, više cene registracije vozila u Srbiji važe od danas, pa će cena za izdavanje vozačke dozvole biti 876 dinara, a saobraćajne 1.314 dinara, dok je izdavanje pasoša poskupelo još od srede sa 2.000 na 3.600 dinara.

Nove cene registracije vozila predviđene su Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža MUP ("Službeni glasnik" od 5. aprila), i taj propis stupa na snagu danas 13. aprila.

Nova cena obrasca pasoša predviđena je Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije, objavljenom u "Službenom glasniku" od 2. aprila, koja je počela da se primenjuje od 10. aprila.

U slučaju da su građani pre stupanja na snagu Uredbe uplatili iznos od 2.000 dinara za cenu obrasca putne isprave, MUP priznaje ovu uplatu, s tim što je neophodno da izvrše doplatu do nove cene, s obzirom na to da se za važnost uplate računa trenutak podnošenja zahteva, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se za putnu ispravu 3.000 dinara uplaćuje na račun Narodne banke Srbije - Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a 600 dinara na račun budžeta Republike Srbije.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    13. april 2013 | 09:53

    Hoce li neko objasniti ZASTO???

  • Zmrki

    13. april 2013 | 10:05

    ...STOKA LOPOVSKA,DOKLE VISE!!!

  • Ralexic

    13. april 2013 | 10:31

    NEVEROVATNO:UREDBA O IZMENI UREDBE.TO SAMO U SRBIJI MOZE I NIGDE NA ZEMALJSKOJ KUGLI.NAS NI RUSI I BELORUSI NECE JER I ZA TAJ SAVEZ TREBAJU NEKI CIVILIZACIJSKI USLOVI BITI ISPUNJENI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA