London u pripravnosti zbog najave "proslave" smrti Tačerove!

Londonska policija je u pripravnosti povodom najava da će se u centru Londona organizovati velika "žurka" pod nazivom "Tačer je mrtva"

  • 0

Londonska policija je u pripravnosti povodom najava protivnika Margaret Tačer da će danas u centru Londona organizovati veliku "žurku" kako bi proslavili njenu smrt.

Gradonačelnik Londona Boris Džonson izjavio je da je policija spremna na moguće nasilje, nakon incidenata na nekoliko uličnih zabava organizovanih posle smrti bivše britanske premijerke.

Bilo kakvi nemiri mogli bi da podstaknu bojazni o mogućem narušavanju bezbednosti na sahrani "čelične ledi" u sredu, kojoj će prisustvovati kraljica Elizabeta II, premijer Dejvid Kameron i 2.000 gostiju, među kojima brojne uticajne političke ličnosti.

Za danas nisu organizovane zvanične demonstracije, ali je više od 1.500 ljudi na društvenoj mreži Fejsbuk najavilo da će prisustvovati zabavi "Tačer je mrtva" na Trafalgar skveru, koja je zakazana za 19 sati, preneo je AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA