"DA ŠUTIŠ": Umrla supruga kompozitora Eldina Huseinbegovića, žena kojoj je posvećena najlepša pesma Dina Merlina

- Kad bih mogao vratiti vreme i kad bih znao da će oslepeti i biti u kolicima, opet bih oženio Emku - izjavio je Eldin Huseinbegović za svoju nedavno preminulu suprugu, kojoj je posvetio sve svoje pesme

  • 26

Nakon duge i teške bolesti, umrla je 32-godišnja Emka Huseinbegović, supruga čuvenog bosanskog pevača i tekstopisca Eldina Huseinbegovića, autora najlepših bosanskih popularnih pesama ("Da šutiš", "Tvoje je samo to što daš", "Poslije tebe").

Emka je godinama bolovala od multiple skleroze, bila je nepokretna i nije dobro videla. Kako je jednom prilikom istakao, Eldin je sve svoje pesme posvetio upravo svojoj supruzi, a inspiracija su mu bile njene oči.

Ostaće upamćene Eldinove reči na jednom koncertu:

- Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vreme i kad bih znao da će oslepeti i biti u kolicima, opet bih je oženio.

Od stihova koje je posvetio Emki, Eldin je isticao da je njihov odnos možda najbolje opisao u pesmi "Da šutiš", velikom hitu Dina Merlina:

"Dobro je kad u životu / Neko te sluti, ti nekoga slutiš /Ali je najbolje kad u životu / Imaš nekog s kim možeš ovako / Da sutiš".

Emka će biti sahranjena u ponedeljak na mezarju u sarajevskom naselju Faletići.

(Telegraf.rs / Izvor: Ekskluziva.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vesna

    13. april 2013 | 23:47

    primi moje sučešće jako mi je žao volela bih da sam joj mogla pomoći ali i život i smrt odredjuje bogha neka joj je laka crna zemlja i neka je andjeli čuvaju

  • Sandzo

    14. april 2013 | 08:16

    Islam je najuzvisenije sto covjek moze da ima na ovome svijetu. Mi smo Allahovi i njemu se vracamo.

  • Nebitno

    14. april 2013 | 00:58

    Covek sa beskrajno velikom dusom..Kad bi se mnogi ugledali na njega..Pretuzno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA