BANKROT: Kerum i Ivanišević propali!

Gradonačelnik Splita donedavno se vozio u "majbahu" i "ferariju", a sada je spao na skromniji "pasat". Poznatog tenisera "zakopao" je biznis sa nekretninama

  • 6

Talas finansijske propasti potopio je mnoga poznata imena sporta i politike u Hrvatskoj. Bankrotirali su Ivanišević, Majoli, Orešar, Kerum, Čačić i drugi.

Kakav niz, kakva mešavina političkih i sportskih zvezda - splitski gradonačelnik Željko Kerum, najslavniji hrvatski teniser Goran Ivanišević, osvajač Vimbldona, bokser Željko Mavrović, najpoznatija hrvatska teniserka koja je pobedila na Rolan Garosu Iva Majoli.

U tu grupu spada i bivši hrvatski vicepremijer Radimir Čačić, bahati političari, pa još jedna teniserska zvezda Bruno Orešar i ostali.

Šta povezuje sve njih? To što su ne tako davno bili vlasnici svega i svačega u Hrvatskoj, da bi sada bankrot zakucao i na njihova vrata i što su u kratkom periodu izgubili mnogo toga. Preko noći sve se preokrenulo, biznisi su im propali, a ostali su samo dugovi.

Željko Kerum se donedavno vozio u "majbahu" i "ferariju", a na splitskom vezu imao je jahtu dugu 33 metara. Sada je spao na skromni "pasat", a raskošnu jahtu prodao je generalu Ivanu Čermaku, kojeg je nedavno oslobodio Haški sud.

Državi duguje tri miliona evra samo za PDV, 2,5 miliona evra za porez na dobit, a u međuvremenu je prodao hotel na Žnjanu i u Podstreni, firmu "Koteks", lanac samoposluga, pa i zemljište na Marjanu, gde je želeo svojoj supruzi Fani da otvori kafić. Ostao mu je jedino hotel "Marjan", prepun dugova i bez kupaca koji bi dali 118 miliona evra, koliko je Kerum do sada uložio u obnovu kultnog splitskog hotela.

Goran Ivanišević se svojevremeno slikao i slikao na svojoj jahti "Amber", pa sada barem ima fotografije za uspomenu, jer je mu je jahta zaplenjena pošto nije mogao mesečno da vraća kredit od 12.000 evra za nju. I to nije sve.

Ivanišević je nedavno priznao da ga je "zakopao" biznis sa nekretninama, a banke su ga u projektu izgradnje stanova u Splitu "rastrgale kao ajkule". Teniser je, osećajući propast, svu imovinu prebacio na svoju suprugu, manekenku Tatjanu Dragović, da bi pre neki dan objavili da se - razvode.

Najkraće, njegova imovina sada je u najvećem delu na ime njegove supruge, koja će uz to uskoro biti - bivša!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    15. april 2013 | 04:12

    Ovaj kerum je bezobrazan tako da mi ga i nije nimalo zao

  • Srbin

    15. april 2013 | 12:50

    Sad su im opet srbi krivi za propast.

  • коста

    15. april 2013 | 08:09

    Још један од хрватских тајкуна је ових дана у фрци која има видљиве везе и са његовим фирмама у Србији. Иван Ерговић и његова Нехе група која је власник више значајних фирми у Србији је у предстечајном поступку који настао услед немогућности да врати дугове.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA