Ljajić posetio Sjenicu i najavio pomoć

Ministar rada pozvao građane da se obrate centrima za socijalni rad radi nabavke ogreva, odeće, obuće i lekova

  • 0

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić posetio je danas opštinu Sjenica, pozvao građane da se obrate centrima za socijalni rad radi nabavke ogreva, odeće, obuće i lekova i najavio pomoć od milion dinara najugroženijim staračkim domaćinstvima za nabavku ogreva.

On je novinarima u Sjenici rekao da je došao da vidi kako funkcionišu socijalne službe u uslovima vanredne sitaucija koja je proglašena u celoj zemlji.

- Proglasili smo dežurstvo za sve službe u uslovima vanredne situacija… Progašeno je i dežurstvo u tim službama…Želimo da te službe u ovim uslovima funkcionišu na najbolji mogući način i da budu dostupne tokom 24 sata - rekao je Ljajić.

On je istakao da je Vlada Srbije donela odluku da se za 46 opština na teritoriji Srbije izdvoji 150 miliona dinara i da su među tim opštinama i Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

Ugroženi stanovnici tih opština će dobiti službu za pomoć u kući, geronto-domaćice, koje će pomagati najugroženijima.

Ljajić je obećao da će najugroženijim, staračkim domaćinstvima u Sjenici biti raspodeljeno ukupno milion dinara za nabavku ogreva, a da će Nova Varoš dobiti 500.000 dinara. jer je, kako je rekao, tamo takođe teška situacija.

- Nažalost još je 60 naselja na području sjeničke opštine odsečeno od sveta - rekao je Ljajić, uputivši poziv nadležnim institucijama da povećaju broj mehanizacije kako bi putevi bili raščišćeni i do najudaljenijih pešterskih sela.

Predsednik sjeničke opštine Muriz Turković rekao je da je Sjenica najprivilegovanija opština u Srbiji, ali da to još nije dovoljno i zatražio od Ljajića da situaciju sa terena, u koju je danas imao prilike da se lično uveri, prenese direktoru Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoranu Drobnjaku.

- To je neophodno kako bi preduzeće za puteve Novi Pazar dobilo ovlašćenje da nam pomogne - rekao je Turković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA