Kragujevčani prave krevete za zatvorenike na Kosovu!

Za 1.000 kreveta, namenjenih kosovskim zatvorima, "Šumadija DES" zaradiće 110.000 evra. Dok se rukovodstvo sprema za potpisivanje ugovora u Kragujevcu, 41 od 87 radnika DES-a štrajkuje već mesec dana

  • 0

Kragujevačko preduzeće "Šumadija DES", u kome radi dve trećine osoba sa invaliditetom, dobilo je posao da pravi metalne zatvorske krevete za Ministarstvo pravde "države" Kosovo.

Za 1.000 kreveta, namenjenih kosovskim zatvorima, "Šumadija DES" zaradiće 110.000 evra. Dok se rukovodstvo sprema za potpisivanje ugovora u Kragujevcu, 41 od 87 radnika DES-a štrajkuje već mesec dana. Direktor preduzeća Milan Miladinović kaže da je za "Šumadija DES" jako teško da nađe posao na tržištu jer sa radnom snagom kakvu ima, koja je vrlo osetljiva, mora da posluje tržišno i bori se za svaki posao.

- Prištinska firma "Delta automotiv" kontaktirala nas je i ponudila nam posao. Mi smo im "pustili" ponudu, a oni su na osnovu te ponude dobili tender pred kosovskim Ministarstvom pravde. Projektovali smo ležajeve poštujući stroge zahteve, širina jedan metar, dužina 2,05 metara, rastojanje između rešetki na krevetima striktno određeno da bi se sprečila mogućnost da se zatvorenik obesi. Sada će "Delta automotiv" da sklopi ugovor sa kosovskim ministarstvom, pa sa nama. Kada stigne prva uplata, počinjemo da radimo - kaže Miladinović.

U "Šumadija DES"-u, od 78 zaposlenih 41 štrajkuje zbog zaostalih šest zarada. Preduzeće proizvodi alat, bravariju, klupe i opremu za parkove, školske klupe, opremu za magacine i razne metalne konstrukcije.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA