MEDOJEVIĆ: Kacin i Lajčak primaju mito od Mila, Europol da otvori istragu!

- Europol treba da proveri račune i uplate za Kacina, Lajčaka i svakog ko podržava mafijaški režim Mila Ðukanovića - napisao je Medojević na svom Tviter nalogu, nakon što je Lajčak za RTCG kazao da "nema razumevanje za vaninstitucionalno delovanje u Crnoj Gori i ne vidi šta to može da reši”

  • 0

Funkcioner Demokratskog fonta Nebojša Medojević poručio je da bi evropska policijska agencija Europol trebalo da proveri račune dvojice evropskih zvaničnika Jelka Kacina i Miroslava Lajčaka, kao i sve koji, kako je rekao, podržavaju "mafijaški režim Mila Ðukanovića", pišu podgoričke "Vijesti".

- Europol treba da proveri račune i uplate za Kacina, Lajčaka i svakog ko podržava mafijaški režim Mila Ðukanovića - napisao je Medojević na svom Tviter nalogu, nakon što Lajčak za RTCG kazao da "nema razumevanje za vaninstitucionalno delovanje u Crnoj Gori i ne vidi šta to može da reši".

Medojević je oštro kritikovao ponašanje srpskih političara i analitičara koji su govorili o izborima u Crnoj Gori tvrdeći da, zbog njihove podrške Ðukanoviću, treba da se provere i njihovi računi.

On je naveo da je sin Vesne Pešić, Boris Popović jedan od osnivača čuvenog Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, nekadašnjeg šefa Biroa za informisanje u Vladi ubijenog premijera Zorana Ðinđića, i dodao: "Vesna, samo reci cifru."

- Nemamo problem sa Briselom. Štefan File se susreo sa mnom i tražio krivičnu istragu povodom afere ''snimak" - napisao je Medojević.

Potpredsednik Delegacije Evropskog parlamenta Jelko Kacin ocenio je da ta "prozivka" govori više o Medojeviću nego o onima koje proziva.

Kacin je kazao da bi institucije trebalo da rade svoj posao kako bi se smanjio manevarski prostor bezgraničnog populizma i ismejavanja institucija crnogorske države.

- Taj poslanik i političar je bio velika nada crnogorske politike. Samo za nekoliko godina pokazala se njegova realna vrednost. Takav njegov komentar više govori o njegovoj nevrednosti nego o onima koje proziva - kazao je Kacin za podgorički portal Analitiku.

Kacin je dodao da se trudi koliko je god je to moguće da kao potpredsednik Delegacije koja pokriva pet država regije u konkretnom slučaju pohvali ono što je pozitivno i kritikuje ono na šta treba ukazati.

- Da li se to Medojeviću svidelo ili ne to je najmanje bitno. Ja bih mu preporučio da se bavi institucijama i svojom nadležnošću - rekao je on.

Kacin je kazao da je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton najbolje ocenila situaciju u Crnoj Gori.

- Ešton je bila u Crnoj Gori i pohvalila napore, uspehe i konstruktivnost vaše države i napredak koji je postignut u evropskim integracijama. Crna Gora je pionir demokratizacije i u svom dijalogu i u samim pregovorima je postigla ogroman napredak. Baš pre dva dana je otvorila i zatvorila 26. poglavlje. I mislim da je to prava ocena o tome šta radi Crna Gora i sve što je postigla je unutar institucija - naveo je Kacin.

Prema njegovim rečima, u Evropskoj uniji institucije rade bez obzira da li ih neko van proziva ili ne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA