PADAJ, SILO I NEPRAVDO: 70 godina od bitke na Neretvi 11. maja

Centralna manifestacija će se održati u Jablanici u Bosni i Hercegovini, a očekuje se prisustvo brojnih učesnika NOB-a iz svih zemalja gde je NOP bio jak, kao i njihovih potomaka i poštovalaca njihove žrtve

  • 6

Savez antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u BiH organizovaće 11. maja u Jablanici završnu manifestaciju obeležavanja 70. godišnjice Bitke na Neretvi, pod nazivom "Padaj, silo i nepravdo", a ujedno će biti obeležen i Dan borbe protiv fašizma - Dan Evrope.

- Bitka na Neretvi je najhumanija oružana borba za čoveka i primer je ljudskosti i etičnosti prema ranjenim saborcima. Zato želimo da okupimo veliki broj antifašista i boraca oslobodilačkog rata u Jablanici - kazao je Nijaz Skenderagić, predsednik Odbora za obeležavanje godišnjice Bitke na Neretvi.

Prema najavama, dodao je Skenderagić, očekuje se dolazak više od 10.000 antifašista iz svih država bivše Jugoslavije.

Tim povodom promovisan je specijalni plakat "Bitka na Neretvi - Bitka za ranjenike" u organizaciji SABNOR-a u Sarajevu.

General Ekrem Durić, učesnik bitaka na Sutjesci i Neretvi, rekao je da je Bitka na Neretvi najteža i najhumanija bitka koju je vodila Narodnooslobodilačka vojska, kada su udruženi okupatori pokušali da unište Vrhovni štab i ubiju 4.000 ranjenika, prenela je agencija Fena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    16. april 2013 | 17:32

    Smrt fasizmu!

  • sinisa

    16. april 2013 | 23:12

    Padaj silo i nepavdo... Duvajte ga fašisti...Živela Jugoslavija...a slovenački podrepi konjušari, hrvatske ustaše i koljači, balijske zakrvavljene handžar divizije, srpski zadrigli četnici, mađarski glupi kobasičari, šiptarski iredentisti glupi...svi jedite govna...uf što mi je drago što su svi moji bili partizani....

  • Tvrtko3

    20. april 2013 | 10:17

    Varaždinec ne seri. Jebala te crna legija. Na Neretvi je poginulo 3000 Htvata u redovima partizana. Crnokošuljaške izrode ne računam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA