OBRADOVIĆ: Cene školarina ostaju iste

- Mi i studenti smo se zajednički dogovorili da i ove godine školarine ostanu na istom nivou - rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

  • 0

Školarine za narednu školsku godinu ostaju na istom nivou, saopštio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović.

- Mi i studenti smo se zajednički dogovorili da i ove godine školarine ostanu na istom nivou - rekao je Obradović prilikom dodele ugovora o dotaciji studentskim udruženjima za realizaciju programa od opšteg interesa za studente u 2013. godini.

Obradović je rekao da je to dobra vest za sve studente, njihove roditelje, ali i za profesore, odnosno "one koji uzimaju u obzir našu ekonomsku situaciju". Ministar je ugovore dodelio za 45 udruženja koji realizuju 89 programa, a ukupna sredstva za dotacije iznose 36 miliona dinara i obezbeđena su u budžetu Srbije.

Obradović je istakao da se veliki broj udruženja prijavio za ta sredstva i da nije bilo lako izabrati. On je precizirao da se na konkurs prijavilo 69 udruženja sa 149 programa.

- Sa ovim dotacijama želimo da pomognemo realizaciju studentskih ideja - rekao je ministar i objasnio da su programi koji će biti finansirani usmereni na informisanje, kulturu, umetnost, očuvanje baštine, regionalnu saradnju, popularizaciju zdravog života...

Obradović je dodao da finansiranjem projekata Ministarstvo podržava inovativnost i kreativnost studenata i izrazio nadu da će udruženja dobijena sredstva iskoristiti na najbolji način i da će njihovi korisnici biti zadovoljni.

Ministarstvo će se, kako je poručio, truditi da sledeće godine bude više sredstava za dotacije, a samim tim da bude finansirano i više projekata i više udruženja.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA