Šumaher od Bosne provozao svog bolida!

 
  • 0

Unikatni bolid pokreće Poršeov motor, a njegov vlasnik ga je do sada najbrže vozio 175 kilometra na sat, na auto-putu kroz Hrvatsku

Zaljubljenik u automobile Mišo Kuzmanović iz Prnjavora, poznatiji kao "Šumaher od Bosne", provozao je gradom unikatni bolid Formule 1 izrađen ručno u njegovoj radionici, izazvavši oduševljenje meštana i turista.

Da bi ideju sproveo u delo, trebale su mu dve godine, a izrada ga je koštala 25.000 evra, prenosi sarajevsko "Oslobođenje".

Iako su mu nudili i 60.000 evra da ga proda, nije prihvatao ponude.

- Neki rariteti se ne mogu platiti novcem - poručio je "Šumaher od Bosne", čiji nadimak asocira na legendarnog vozača Formule 1 Nemca Mihaela Šumahera.

Unikatni bolid pokreće Poršeov motor, a njegov vlasnik ga je do sada najbrže vozio 175 kilometra na sat, na auto-putu kroz Hrvatsku.

Kuzmanović namerava da se naredne godine odseli u Kanadu, gde planira da pronađe automobilsku kompaniju koja bi proizvodila njegov bolid.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA