RADAN PLANINA: Otkriven zid dug 100 metara!

– Reč je o kamenim blokovima različitih oblika, od četvorougaonih do osmougaonih, dužine do jednog metra. Kameni stubovi su potpuno pravilno uklopljeni jedan na drugi- izjavio je direktor Sektora za turizam u “Planinci” Radovan Tanasković

  • 4

Stručnjaci kuršumlijskog preduzeća „Planinka“ otkrili su na obroncima Radan planine nov prirodni fenomen kameni zid dužine najmanje 100 metara, visine 10 metara. Ovo prirodno čudo po izgledu podseća na Džinovski most u severnoj Irskoj, koji je pod zaštitom UNESCO. Jedina razlika je površina i to što je kameni zid horizontalan.

 

Reč je o kamenim blokovima različitih oblika, od četvorougaonih do osmougaonih, dužine do jednog metra. Kameni stubovi su potpuno pravilno uklopljeni jedan na drugi- pojašnjava direktor Sektora za turizam u “Planinci” Radovan Tanasković i dodaje da su meštani mislili da je ovaj kameni zid potporni zid deo kule Branka Mladenovića, oca Buka Brankovića iz srednjeg veka.

 

Ipak prve analize pokazuju da ga nije napravila ljudska ruka, već je najverovatnije nastao još u rimsko doba vulkanskom aktivnošću. O svemu ćemo više znati kada se obave dodatna ispitivanja- naglasio je Tanasković.

 

Ukoliko se potvrdi da je zaista reč o prirodnom fenomenu, ovaj kraj biće obogaćen još jednom turističkom atrakcijom, jer je u blizini Đavolje varoši.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    18. april 2013 | 01:56

    Cuj,strucnjaci.Ljudi moji, pa ti likovi sto rade u Planinku su notorni alkoholicari.SVI DO JEDNOG.Pozdrav iz PROLOM BANJE

  • Bazalt

    7. oktobar 2015 | 14:53

    Da se iko kroz obrazovni sistem zaista i potrudio da išta nauči iz geografije, znao bi da je ovo Bazalt koji se javlja kao prirodni fenomen, te ne bi ovakvi tekstovi nikad ni bili objavljeni jer time predstavljaju senzacionalizam i gde mu mesta nema. Dakle - gugl i termin Bazalt, pa ili na vikipediju, ili na slike - i eto rešenja misterije.

  • ha ha ha

    18. april 2013 | 07:30

    Kakva glupost. Koja bi budala išla ovo da gleda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA