Dinkić: Al Dahra u avgustu počinje da gradi fabriku

- Iznenađeni smo brzinom kojom žele da počnu investicije u Srbiji, a kompanija je zainteresovana i da gradi kargo-centar u Beogradu - kaže ministar finansija

  • 5

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je danas da će u maju biti potpisan ugovor s Razvojnim fondom Abu Dabija za izgradnju sistema za navodnjavanje u Srbiji.

On je istakao da Al Dahra želi do kraja avgusta da počne gradnju prve fabrike stočne hrane na lokaciji kombinata "7. jul" u Surčinu.

- Već su naručili opremu za tu fabriku, a pomažu nam i u izradi studija za sisteme za navodnjavanje u Srbiji - rekao je Dinkić, posle potpisivanja dva memoranduma o saradnji s Al Dahrom - za izgradnju rečne luke u Pančevu i za dokapitalizaciju Jugoslovenskog rečnog brodarstva.

- Iznenađeni smo brzinom kojom žele da počnu investicije u Srbiji - rekao je Dinkić, i ocenio da ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata radi brže nego investitori iz zapadne Evrope.

Al Dahra je zainteresovana i da gradi kargo-centar u Beogradu, rekao je Dinkić, ali nije otkrio više detalja o tome, istakavši da sledeće nedelje očekuje razgovore o tome s predstavnicima te kompanije.

On je napomenuo da se očekuje da će do kraja leta, odnosno čim uplati novac, Al Dahra i formalno preuzeti poljoprivredne kombinate u Srbiji za koje su potpisani ugovori u Abu Dabiju.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    18. april 2013 | 14:11

    I mi iznenadjeni koliki brzo ste uništili srbiju...akcije1,000€ sram vas bilo lopuze

  • rade

    18. april 2013 | 13:58

    Sve u bg. Bravo!

  • Nis

    18. april 2013 | 15:53

    Gradimo beogradski pasaluk.nemoj da nam svet nevalja kad se ocepi vojvodina,i jug srbije.neznam sta se ceka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA