DOM ZDRAVLJA U PIROTU: Prodaju zubno zlato da izađu iz krize!

Kako bi ublažio finansijske probleme, pirotski Dom zdravlja objavio je oglas u kome prodaje zlatnu polugu, težine 341 gram, od pretopljenih polomljenih stomatoloških krunica, mostova i slično

  • 0

Dom zdravlja u Pirotu objavio je oglas u kome prodaje zlatnu polugu težine 341 gram koja je pretopljena od starog stomatološkog materijala koji se odavno ne koristi.

Na ovu originalnu ideju rukovodstvo Doma zdravlja došlo ja kako bi ublažilo finansijsku krizu u koju je upalo zbog 14 neugovorenih zubara u Stomatološkoj službi, što je slučaj sa svim domovima zdravlja širom Srbije.

Direktorka Doma zdravlja dr Vesna Janković izjavila je za Telegraf.rs da se očekuje da od prodaje zlatne poluge ova ustanova inkasira oko milion dinara.

- Time bi bila donekle ublažena velika finansijska dubioza u koju je naša, ali skoro sve slične ustanove u Srbiji upala, zbog postojanja neugovorenih radnika. Poluga je veličine pet puta 1,5-2 centimetra, a sav stomatološki materijal koji smo imali je pretopljen u Zlatari Majdanpek u polugu - rekla je ona.

Direktorka je objasnila da je reč o delimično polomljenim krunicama, mostovima na kojima je bilo gipsa i slično.

- Osim ove mere, mi finansijske probleme nameravamo da rešimo i tako što smo se obratili ministarstvu da nam poveća broj ugovorenih stomatologa, jer trenutno imamo samo dva ugovorena na 50.000 stanovnika, što je malo. S druge strane, jedna od mera koju ćemo preduzeti je i proglašenje tehnološkog viška. Ranije nismo mogli da koristimo ovu meru jer nismo imali para za otpremnine - dodala je ona.

Novac za otpremnine, kako kaže, obezbedili su tako što su od osnivača, lokalne samouprave, zahtevali prenamenu novca dobijenog za kupovinu službenog vozila koje nemaju.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA