TRKA ZA ZLATNU PALMU: Borba Stivena Soderberga i evropskih režisera (VIDEO)

Festival kojim će predsedavati Stiven Spilberg trajaće od 15. do 26. maja, a u trci za Zlatnu palmu našlo se čak 19 ostvarenja

  • 0

U trci za Zlatnu palmu na 66. Kanskom festivalu naći će se 19 filmova. Na listi odabranih našla su se ostvarenja američkog režisera Stivena Sodeberga, Italijana Paola Sorentina, Francuza Fransoa Ozona i Danca Nikolasa Vindinga Refna.

Favorit je svakako Stiven Soderberg, koji je u trku ušao sa filmom "Behind the Candelabra". Ako ništa, Soderberg ima dobar istorijat iza sebe - za "Puteve droge" 2001. godine dobio je Oskar za najbolju režiju, a 1989. godine osvojio je Zlatnu palmu za "Seks, laži i video-trake". Naslovne uloge u njegovom najnovijem filmu tumače Majkl Daglas i Met Dejmon.

Sorentino se takmiči sa filmom "La Grande Belleza", a Nikolas Vinding Refn sa "Only Gods Forgive".

Pored Ozonovog filma "Jeune et jolie", za Palmu je nominovano još pet francuskih filmova, među kojima je i ostvarenje Abdelatifa Kešiša, poznatog po "Crnoj Veneri" iz 2010. godine. Pažnju će svakako privući i film "Borgman" Holanđanina Aleksa van Varmerdama.

Ovogodišnji festival biće otvoren rimejkom "Velikog Getsbija" avangardnog australijanskog režisera Baza Lurmana sa Leonardom Dikaprijem u glavnoj ulozi.

Festival, kojim će predsedavati režiser Stiven Spilberg, trajaće od 15. do 26. maja.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA