Kosor danas i formalno izbačena iz HDZ!

Predsedništvo je odbilo žalbe bivše šefice stranke, koja je bila na njenom čelu od 4. jula 2009. do 20. maja prošle godine, i zaključilo da je svojim javnim istupima od pre dva meseca nanela štetu stranci

  • 2

Jadranka Kosor od danas je i formalno bivša članica HDZ, a odluku o izbacivanju iz stranke na sednici je donelo Predsedništvo HDZ i to samo nekoliko dana nakon završetka izbora za Evropski parlament, javlja "Novi list".

Predsedništvo je odbilo žalbe bivše šefice stranke, koja je bila na njenom čelu od 4. jula 2009. do 20. maja prošle godine, i zaključilo da je svojim javnim istupima od pre dva meseca nanela štetu stranci, piše list.

Na prethodnoj sednici Predsedništva HDZ, održanoj 26. marta, o slučaju Kosor se nije raspravljalo, jer je stranačko vođstvo zaključilo da je reč o osetljivom pitanju uoči izbora za EU parlament.

Ohrabreno izbornim uspehom, rukovodstvo stranke je ovog puta donelo očekivanu odluku, prenosi list.

Pred Visokim sudom časti stranke vođen je disciplinski postupak protiv Jadranke Kosor na osnovu prethodno pristiglih zahteva članstva da se proceni da li su njeni medijski nastupi bili u skladu sa stranačkim statutom i jesu li naneli štetu HDZ.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hill

    18. april 2013 | 21:34

    Ova Kosor ista ona baba iz James Bond-a

  • Ralexic

    18. april 2013 | 18:21

    DODJI U SNS ONI PRIMAJU SAV OVOZEMALJSKI POLITICKI OTPAD.PRIMICE TE BEZ POGOVORA A I FUNKCIJA TE CEKA.VIDI PRIMER CVIJANA- GOJKOVICKE- KNEZEVICA I TD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA