KRVAVA NEDELJA: Na Tajlandu poginula 321 osoba tokom praznične sedmice!

U tom periodu desilo se 2.800 saobraćajnih nesreća. Glavni razlozi udesa u periodu održavanja festivala Songkran, od 11. do 17. aprila, jesu vožnja u alkoholisanom stanju i prekoračenje brzine

  • 2

Najmanje 321 osoba je poginula a 3.040 je povređeno u saobraćajnim nesrećama na Tajlandu tokom praznovanja budističke Nove godine i festivala Songkran, saopštio je danas tajlandski komitet za prevenciju nepogoda.

U tom periodu, kako prenosi Itar-Tass, desilo se 2.800 saobraćajnih nesreća. Glavni razlozi udesa u periodu održavanja festivala Songkran (11-17. aprila) su vožnja u alkoholisanom stanju i prekoračenje brzine. Uzrok svakog petog udesa bilo je nenošenje kaciga tokom vožnje motociklima.

Tokom praznika policija je formirala blizu 2.400 mobilnih kontrolnih punktova, na kojima su bile i ekipe za lekarski pregled.

Ruska agencija navodi da je predstavnik organizacija za borbu protiv alkoholizma pozvao vlasti kraljevine da potpuno zabrane prodaju alkohola u zemlji tokom novogodišnjih praznika, kako u periodu decembra i januara, tako i tokom Festivala vode u aprilu.

Te organizacije saopštile su da godišnje na Tajlandu pogine više od 10.000 ljudi, a da je skoro polovina smrtnih ishoda u vezi sa upotrebom alkohola.

Jedan od najstarijih festivala na Tajlandu - Songkran - označava promenu godine po drevnoindijskom astrološkom kalendaru kada Sunce prelazi iz sazvežđa Ribe u sazvežđe Ovna, kao i smenu sezone vrućina, posle koje sledi sezona kiša.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    18. april 2013 | 17:19

    Nije lako biti ''budista'',

  • Jovan

    18. april 2013 | 17:43

    Imao sam prilike par puta da budem na songrokanu tj njihovoj novoj godini i verujte mi ljudi da je opste ludilo i totalno opijanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA