KAČAVENDA PRETI: Tužba protiv onih koji nas blate i kleveću

Vladika zvorničko-tuzlanski podneo je MUP-u zahtev kojim traži potvrdu ili demanti pisanja medija o hapšenju imenovanih u vezi sa navodnim snimkom o seksualnom zlostavljanju

  • 9
Vasilije Kačavenda Foto: eparhijazvornickotuzlanska.org

Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda podneo je MUP-u Srbije zahtev kojim traži potvrdu ili demanti pisanja medija o navodnom hapšenju imenovanih za delo koje se navodi, a koje diskredituje njegovu ličnošt.

Kačavedna je Tanjugu rekao da će nakon toga povesti odgovarajući sudski postupak.

- Podneli smo zahtev kojim tražimo da nam potvrde ili demantuju pisanje medija o navodnom hapšenju imenovanih za delo koje se navodi, nakon čega ćemo pokrenuti odgovrajući sudski postupak protiv svih onih koji nas sve ovo vreme blate i kleveću - rekao je Kačavenda.

Beogradski mediji ovih dana pišu o postojanju navodnog snimka sa kojim je upoznat i Sinod SPC, a koji vladiku Kačevindu sumnjiči za seksualno zlostavljanje.

Kačavenda, međutim, nije želeo da govori o tome da li takav snimak postoji ili ne. Sveti arhijerejski sinod SPC-a se nije oglašavao ovim povodom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorana

    19. april 2013 | 11:14

    Ovaj dakle uopste nije normalan. Uhapsite bagru, rascinite i oduzmite sve sto je stekao nelegalno... Djubre pedofilsko i ljubitelj zlatnih wc solja. Fuj Sotono

  • Made_in_Sandzak

    19. april 2013 | 10:46

    Pope pogane pogani!

  • R

    19. april 2013 | 11:38

    Da nije žalosno, bilo bi smešno! Ovaj sajt je nedavno neko nazvao da je najveće sakupljalište smeća. Nisam mu verovao. Sada vidim da je u pravu. Dakle, prvo je sarajevski "Avaz" objavio potpunu izmišljotinu. Potom je vaš sajt preneo tu laž. Pošto niko normalan ne želi da "potvrdi ili demantuje" emitovane neistine, uključuje se žuti "Blic" da saopšti da, kako na "osnovu anonimnih iyvora" zna da Sinod SPC gleda film o navodnim seksualnim nastranostima episkopa Vasilija. Pošto laž ima kratke noge, iako im srpsko/bh medijsko bratstvo omogućuje da se bartga u blatu, današnji "Danas" saopštava, reterirajuću, vest: neko ko je gledao "film" kaže da na njemu nema toga što se pominje, prvo u "Avazu", ptom na vašem sajtu, a onda u "Blicu", već da se vidi kako episkop Vaslije "prolazi hodnikom i ulazi u sobu". Aman! Na kraju ništa ovo što činite niej novo. Navikli smo se na blaćenja i izmišljotine još od dobar SFRJ. Uostalom i knjiga Romana Ronina "Oabeštajni rad", prevedana je i objavljena u Beogradu. Ovde caruje duh Lubjanke i NKVD-a. Nisam pripadnik SPC i ne branim episkopa Vasilija, ali me duboko vredja poniženje kojem nas vi iz "medija" podvrgavate plasirajući nam laži, kao da smo debili. Zagađujete prostor. Gde je vađa odgovornost, ili mislite da imate bogomdano pravo, da nas zasipate svavakvim fekalijama, a sve pozivajući se na slobodu štampe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA