Tužilaštvo: Pronađeni ostaci ubijenih Hrvata

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije je zajedno sa komisijama za nestala lica Srbije i Hrvatske juče na lokaciji u okolini Vukovara pronašlo posmrtne ostatke hrvatskih civila ubijenih 1991. godine u naselju Sotin

  • 1

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije je tokom sprovođenja istrage u predmetu "Sotin" došlo do podataka o mestu gde se nalaze posmrtni ostaci hrvatskih civila ubijenih 1991. godine u naselju Sotin kod Vukovara.

"U saradnji sa kolegama iz Državnog odvetništva Republike Hrvatske, Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije je zajedno sa komisijama za

nestala lica Srbije i Hrvatske, juče na lokaciji u okolini Vukovara proverilo ovu informaciju i pronašlo posmrtne ostatke", navode iz Tužilaštva za ratne zločine.

Tužilaštvo za ratne zločine je naredilo 4. februara ove godine istragu protiv više lica, bivših pripadnika snaga Milicije i TO Sotin, zbog osnovane sumnje da su od polovine oktobra do kraja 1991. godine počinili ubistvo 16 civila hrvatske nacionalnosti u naselju Sotin kod Vukovara.

"Odvezli su ih na nepoznatu lokaciju gde su iz automatskih pušaka pucali u civile, na licu mesta ih ubili i time izvršili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", navodi se u tužilaštvu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. Mitrovica - Stajićevo - Manjača - Keraterm - Omarska - Niš...

    19. april 2013 | 23:17

    Neka sude i one koji su naredili, a ne samo one koji su izvršili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA