Uhapšen napadač na Čedu Jovanovića

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od vođa navijača Crvene Zvezde Velibor Dunjić, koji je od ranije poznat policiji, uhapšen je tokom pokušaja da pobegne u inostranstvo

  • 7

Jedan od vođa navijača Crvene zvezde Velibor Dunjić uhapšen je zbog sumnje da je pre nekoliko dana u Segedinu napao i pretukao lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Kako piše dnevni list "Blic", Dunjić je uhapšen u Beogradu oko 18 časova. On je oko 5 časova ujutru napustio svoj stan i planirao da pobegne iz zemlje. Međutim, policija ga je uhapsila kada je napuštao kafić na Novom Beogradu i pokušao da uđe u taksi.

Dunjić je inače odranije poznat policiji, a protiv njega je podignuto više od 40 krivičnih prijava za različita krivična dela, od kojih je najčešće u pitanju bilo nasilničko ponašanje. Sa Urošem Avramovićem, takođe jednim od vođa Zvezdinih navijača, 2000. godine je osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu "Kalipso".

Apelacioni sud smanjio mu je kaznu na pet godina i prošle godine je pušten.

Inače, Jovanović je, gostujući na TV Vojvodina, rekao da je policija privela nekoliko osumnjičenih za napad na njega, negovu suprugu i prijatelje u Segedinu, a da premijer i vicepremijer nisu reagovali, jer su fokusirani na pregovore u Briselu.

Jovanović je rekao da je razgovarao sa policijom i da niko od policajaca nije iznenađen time šta se pre nekoliko dana dogodilo u Segedinu, jer se svakodnevno sreću sa tim.

- Priveli su zakonu neke ljude i time su završili svoj posao - rekao je lider LDP, i dodao da je njegov povređeni prijatelj Srđan Češić sada u Beogradu, da se čeka da mu prođu otoci na licu i da sledi operacija vilice, zuba.

Prema njegovoj oceni, napadači na njegove prijatelje su oni koje je "Nikolić pomilovao i koji završavaju sve one poslove zbog kojih se takvo ponašanje godinama i toleriše".

- Sreli smo se sa ljudima koji su osuđeni na više godina, pa pomilovani, i nama su radili ono za šta su osuđeni. Kada je potrebno nasilje na ulici, zna se kako se to organizuje, to ima svoju cenu i ta cena se manifestuje na nama. Vi nemate pravo da izbegnete sud, a oni to pravo imaju - rekao je Jovanović.

Lider liberala objasnio je da je u Mađarsku išao bez obezbeđenja "jer je tamo samo Čedomir Jovanović, kao običan građanin, a ne lider stranke ili poslanik".

On je dodao da "15 godina posle svega mi i dalje tako živimo, jer to ima svoje uporište koje se ne vezuje za pojedince, već za sistem vrednosti".

Na pitanje da i to znači da su te grupe jače od institucija, Jovanović je odgovorio:

- Kako mogu da budu jače od države, ko je jači od države?

Podsetimo, navijačka grupa "Delije Sever" demantovala je da je napala Jovanovića u Segedinu i optužila ga je da je izazvao incident i fizički napao navijače Crvene zvezde.

(Telegraf.rs / Izvori: Tanjug, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. Mitrovica - Stajićevo - Manjača - Keraterm - Omarska - Niš...

    19. april 2013 | 23:13

    Ne daj se, Čedo.

  • Borko

    19. april 2013 | 22:22

    Obozavam Zvezdu i sa sinom idem na svaku utakmicu,ali ovo je sramno.Prvo,Ceda je veliki zvezdas,drugo,napalo je 30 muskaraca njih dvojicu i dve zene.Sramno,a jos gore je ako je tacno saopstenje da je on sa dve zene napao njih.Velika sramota,i treba da se ogradimo od ovakvih likova!

  • ДАШОНИ

    20. april 2013 | 05:13

    Beлиборе позлатила ти се рука са којом си "дотакао" Чеду Прашковића

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA