ZASTRAŠUJUĆE: Talibani odsekli ruku i nogu dvojici muškaraca

Porodice žrtava rekle su da su muškarci kojima su odsečeni udovi bili meta jer su radili za privatnu bezbednosnu kompaniju koja je obezbeđivala konvoje za snabdevanje stranih vojnika

  • 6

Avganistanski pobunjeni talibani amputirali su nogu i ruku dvojici privatnih radnika obezbeđenja, jer su radili za strane vojnike, rekli su danas u policiji, kao i jedna od žrtava.

Talibani su potvrdili da su obojici muškaraca odsekli po desnu ruku i levu nogu, i naveli da su oni kažnjeni jer su drumski razbojnici, preneo je AFP.

Jedna od žrtava dala je izjavu za televiziju "Tolo" iz bolničkog kreveta u zapadnom gradu Heratu. Muškarac star 25 godina, čije ime nije navedeno, rekao je da su njega i njegovog druga kidnapovali ekstremisti pre nekoliko dana.

- Oni su tražili od nas da postavimo eksplozive u zgradu kompanije, i rekli da će nam platiti za to, a mi smo odbili. Zatim su nas odveli na njihov sud i njihove sudije su odlučile da treba da nam se odseče ruka i noga. Mi smo protestovali i rekli da samo radimo da bismo zaradili - ispričao je taj čovek drhtavim glasom.

Predstavnik policije u Heratu kazao je da su porodice žrtava i lokalni stanovnici rekli da su muškarci bili meta jer su radili za privatnu bezbednosnu kompaniju, koja je obezbeđivala konvoje za snabdevanje stranih vojnika.

Incident se dogodio u oblasti Rabat-e Sangi, a muškarci su odvedeni u bolnicu u Heratu na lečenje, rekao je predstavnik policije Nooer Kan Nikzad.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    20. april 2013 | 20:19

    Bravo za najhrabrije borce talibane,o tome ja pricam da treba u ovoj drzavi da uvedu ove zakone.Jer fali ovde serijatski zakon i to mnooooogo!

  • Образован

    21. april 2013 | 00:59

    Uvesti i ovde takav zakon posebno za izdajnike

  • Milan

    21. april 2013 | 10:06

    Tako se ponasa prema izdajnicima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA