Islandski komičar depilirao leđa i grudi za malu Tijanu (VIDEO)

Kako severnjaci imaju običaj da performansima skreću pažnju na aktuelne stvari, mladi islandski umetnik Ajvar Mar Agustson, poznati komičar iz Rejkjavika, depilirao je grudi i leđa i novac sakupljen od performansa, kojim je zabavio brojne ljude, donirao je za Tijanu Ognjanović

  • 4

Bitka za Tijanu Ognjanović (8), koja je pre dva dana otputovala u Hjuston, gde će čekati na transplantaciju srca, i dalje traje. Novac se i dalje sakuplja za njeno lečenje i postoperativnu negu.

U akciju su uključeni ljudi iz celog sveta, mahom iz dijaspore, ali i stranci. Tako je mladi islandski umetnik Ajvar Mar Agustson (Ævar Már Águstsson), poznati komičar iz Rejkjavika, organizovao akciju prikupljanja sredstava za Tijanu.

Kako je u mejlu navela čitateljka "Blica" Marija Karimanović, inače terapeutkinja i koosnivač firme "Karimano Hejlsumedferdir" na Islandu, severnjaci imaju običaj da performansima skreću pažnju na aktuelne stvari.

- Devojke se šišaju na ćelavo za decu u Africi i onda svoje fotografije prodaju i sav novac od toga ide u dobrotvorne svrhe. Tako je naš Ajvar najavio da će depilirati leđa - navela je ona.

Nakon što se skupila određena suma, Ajvar je obećao da će depilirati i grudi ako se skupi više od 50.000 islandskih kruna. To se i dogodilo.

- On je jako ponosan na sebe i sve prijatelje koji su uplatili novac. Redovno od nas traži da ga obaveštavamo kako cela stvar napreduje i da li je Tijana bezbedno stigla u Hjuston, šta je sada čeka - navela je Marija Karimanović, dodajući da je Ajvar najavio još sličnih akcija.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Paracin

    20. april 2013 | 22:20

    svaka cast

  • Dada

    21. april 2013 | 10:19

    A da li ti nesreco znas koliko kosta dan proveden u americkoj bolnici ako nemas njihovo osiguranje??? Operacija kosta 710.000 dolara, ali novo srce ce mozda doci sutra ili za 6 meseci ili godinu dana... Kako ce roditelji platiti te bolnicke dane??? Druga stvar, ako se mali secerko prehladi samo, njena terapija moze biti jako skupa jer je ona vec jako tesko bolesna.... A ti izgleda i sam toliko krades pa ti se lopovluk svuda prividja. IDEMO DALJE, ZA TIJANU I SVU OSTALU TESKO BOLESNU DECU KOJE JE DRZAVA ZABORAVILA!!!

  • Milorad

    21. april 2013 | 11:41

    Velika zahvalnost takovm čoveku i njegovom srcu, hvala mu.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA