ZAGREB: Jednomesečni pritvor bombašu

Zbog bacanja bombe na teresu kafića "Miki", u petak oko 22 sata, ratni veteran Branko Novak optužen je za pokušaj ubistva svih sedam ranjenih i za dovođenje u opasnost života i imovine

  • 0

Branku Novaku, koji je u petak u zagrebačkom naselju Botinec bombom ranio sedam osoba, od kojih tri teže, danas je određen jednomesečni istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da ponovi kaznena dela koja mu se stavljaju na teret.

Kako je prenela agencija Hina pozivajući se na izvore zagrebačkog Županijskog suda, pre nego što je oko podneva priveden istražnom sudiji, 55-godišnji Novak je ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom tužilaštvu, gde nije iznosio odbranu, već se branio ćutanjem.

Zbog bacanja bombe na teresu kafića "Miki", u petak oko 22 sata, Novak je optužen za pokušaj ubistva svih sedam ranjenih i za dovođenje u opasnost života i imovine.

Zagrebačka policija ranije je saopštila da je Novak bombu na terasu kafića bacio posle svađe sa jednim od gostiju.

Svađu je pokušao da smiri vlasnik kafića Mihael Holenda, ali uznemireni Novak je, prema tvrdnjama očevidaca, otišao kući da bi se ubrzo vratio sa sekirom i bombom.

U nameri da usmrti 39-godišnjeg vlasnika kafića, najpre ga je napao sekirom, a potom aktivirao bombu, od koje je povređeno sedam osoba, od njih tri teško.

Novak, koji je u eksploziji i sam ranjen, pobegao je sa lica mesta, a sekiru je u bekstvu odbacio u blizini.

Zatim je pozvao policiju i prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Iako policija o Novaku nije iznosila detalje, hrvatski mediji su juče javili da je uhapšen hrvatski ratni veteran, koji živi u naselju Botinec.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA