Olanda ne podržava 74 odsto Francuza!

Oland je u aprilu na barometru popularnosti francuskog Instituta za istraživanje javnog mnjenja (IFOP) pao za još šest odsto u odnosu na mart, a isti pad je zabeležio i njegov premijer Žan-Mark Ero, koga sada podržava tek 30 odsto Francuza

  • 0

Francuski predsednik Fransoa Oland ovog meseca je još više izgubio na popularnosti, sa čak 74 odsto nezadovoljnih sunarodnika, oborivši neslavni rekord svog prethodnika Nikole Sarkozija, pokazuju danas objavljeni rezultati ankete.

Oland je u aprilu na barometru popularnosti francuskog Instituta za istraživanje javnog mnjenja (IFOP) pao za još šest odsto u odnosu na mart, a isti pad je zabeležio i njegov premijer Žan-Mark Ero, koga sada podržava tek 30 odsto Francuza, prenosi francuska štampa.

Šef države, koji uživa naklonost samo 25 odsto građana, pao je na još niže grane nego što je to bio slučaj sa Sarkozijem kada je bio najnepopularniji, u aprilu 2011. godine, sa samo 28 odsto podržavalaca i 70 odsto nezadovoljnih među francuskim državljanima.

Oland beleži veliki pad među simpatizerima Socijalističke partije, čija je podrška opala sa 77 na 64 odsto.

Za manje od godinu dana na funkciji šefa države, Oland je postao najnepopularniji predsednik u novijoj istoriji Francuske, suočen sa teškim zadatkom sprovođenja reformi u brojnim domenima i aferom K0zak.

Ministar finansija Žerom K0zak podneo je ostavku i preti mu zatvorska kazna zbog utaje poreza i pranja novca, posle saznanja da je imao tajne račune u Švajcarskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA