Kako je ćerka doktora prešla u islam zbog čečenskog bombaša i rodila mu dete

Sanjala je da završi fakultet i pridruži se Mirovnim snagama, govorila je prijateljima da se "oraspolože i da uživaju u malim stvarima u životu", a onda je upoznala Carnajeva i sve se promenilo

  • 4

Ketrin Rasel, udovici Tamerlana Carnajeva osumnjičenog za bombaški napad u Bostonu, potpuno je "isprao mozak" njen muž ekstremista, tvrdi jedna od njenih školskih drugarica.

U srednjoj školi, njen moto je bio "učini nešto ili prestani da se žališ". Sanjala je da završi fakultet i pridruži se Mirovnim snagama. Govorila je prijateljima da se "oraspolože i da uživaju u malim stvarima u životu".

A onda je upoznala Carnajeva (26), koji je u Ameriku došao iz Čečenije, i ubrzo je bila potpuno očarana njime.

Do 21. godine, udala se za njega, dobila dete, Zaru, koja sada ima tri godine, prešla u islam i potpuno se promenila, a samo nekolicina njenih prijatelja je to mogla da razume.

Ona je sada jedan od ključnih svedoka istrage zbog znanja koje možda ima o kretanju i planovima Carnajeva i njegovog brata.

Oni su živeli zajedno za vreme njegovog putovanja u Mahačkalu 2011. godine - putovanje koje privlači pažnju istražitelja koji pokušavaju da otkriju da li se sreo sa Gadžimuradom Dolgatovim, džihadistom iz Dagestana, koji je poginuo 2012. u okršaju sa ruskim bezbednosnim snagama.

Niko ko ju je poznavao u detinjstvu nije mogao da pretpostavi da će proći kroz ovakvu promenu.

- Videla sam je pre nekoliko meseci i bila je potpuno transformisana. Više nije bila ista osoba - rekla je jedna od njenih školskih drugarica.

- Bila je normalna američka devojka kojoj je isprao mozak njen superreligiozni muž. Niko ne razume šta se desilo - rekla je.

- Niko od nas nije mogao ni da sanja da će da se uda tako mlada, napusti fakultet, pređe u islam i da bude povezana sa ovako nečime - kaže njena drugarica.

Ketrin je najstarija od tri ćerke doktora Vorena Rasela i medicinske sestre Džudit, koji su je učili pravim porodičnim vrednostima i omogućili dobro obrazovanje.

- Njeni roditelji su dobri ljudi, njene sestre su dobre devojke. A onda je upoznala tog momka i sve se promenilo - rekao je njen poznanik iz škole.

Ketrin je bila student na Univerzitetu Safok u Bostonu kada je upoznala Carajeva, talentovanog boksera. Tada su joj se prioriteti u životu promenili i napustila je studije 2010, pre nego što je diplomirala.

Njena veza sa Carnajevim je bila jaka, a čak ni kada je uhapšen 2009. zato što ju je nasilnički napao to se nije promenilo.

Ono što je sigurno, on je potpuno promenio njen život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • emil

    22. april 2013 | 19:21

    Nazalost,nije to jedini slucaj ispiranja. Youtube je pun prikaza o tome.

  • Pametnica

    23. april 2013 | 11:18

    Nikada mi nece biti jasan pojam 'ispiranje mozga'? Ljudi sami kroje svoju sudbinu, niko nije kriv za odluke koje donosimo, do nas samih...

  • bOomERaNG

    23. april 2013 | 05:14

    Dat nam je razum i volja da sami biramo kojim ce mo putem krenuti !!!! Putem droge,prostitucije,alkohola ..... i.t.d ... ili putem istine i putem koji nas vodi pravim moralnim vrjednostima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA