Dostavljena tužba protiv PKB

U tužbi se navodi da ni nakon prestanka prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao ni posle opomene pred tužbu, PKB nije predala poljoprivredno zemljište Ministarstvu poljoprivrede

  • 2

Privrednom sudu u Zrenjaninu je dostavljena tužba protiv PKB radi predaje poseda u državnoj svojini na teritoriji Zrenjanina i naknade štete.

Tužbu je dostavilo odeljenje Republičkog javnog pravobranilaštva u Zrenjaninu, koje je Privrednom sudu u tom gradu predložilo i da donese privremenu meru zabrane ulaska PKB-a na parcele poljoprivrednog zemljišta u ataru Čente, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako je precizirano, to se odnosi na radnike koji su zaposleni u PKB-u ili angažovani, ulazak poljoprivrednom mehanizacijom, kao i obrađivanje i korišćenje zemlje na bilo koji način, do okončanja parnice.

U tužbi se navodi da ni nakon prestanka prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao ni posle opomene pred tužbu, PKB nije predala poljoprivredno zemljište Ministarstvu poljoprivrede, koje je po zakonu ovlašćeno i zaduženo za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta kao dobra od opšteg interesa.

U PKB-u su ponovo istakli da je ta korporacija legitimni korisnik državnog zemljišta u Čenti, jer je on njegov držalac i po ugovoru o podržavljenju te korporacije iz 2009. godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rudar

    22. april 2013 | 21:00

    To je problem gde se nezna koje upravu ali niko nepise kako se PKB sistemacki unistava od ljudi koje je Djilas postavio a koji su dosli od Miskovica,kako je sav sljam isplivao iz blata i postavljeni na funkcije koje ni u snovima nebi mogli da obavljaju jer im je znanje nije ni za srednju skolu ali su poltroni,spletkarosi,i lopovi a novu farmu jos nisu zavrsili i vec su probili pocetnu cenu za 2 500 000 eura

  • стрептомицин

    22. april 2013 | 20:03

    Још ће неко помислити да у Србији неко жели да ради? Не Срби маштају о "датуму" и сањају да ће им ЕУ бацати евриће с неба. А имања диљем Србије су опустела.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA