Dečaka spržila struja dok je crtao grafit

Vatrogasac na Železničkoj stanici u Nišu zatekao je dečaka koji je goreo, gasio ga je protivpožarnim aparatom i predao Hitnoj pomoći, ali je mališan i pored lekarskih napora i dalje u kritičnom stanju

  • 6

Nišlija Đorđe Mitić (12), koji je teško povređen od strujnog udara na Železničkoj stanici u Nišu, stradao je zbog želje da na vagonu iznad kojeg je prolazila visokonaponska mreža nacrta grafit.

Dečak se od strujnog udara jačine 25.000 volti zapalio, a prvi mu je u pomoć pritekao čuvar vatrogasac na Železničkoj stanici Dragan Milošević, koji ga je gasio protivpožarnim aparatom. Međutim, nesrećni dečak je zadobio teške opekotine, ruke i noge su mu potpuno ugljenisane i prema oceni lekara, u životnoj je opasnosti.

O nesrećnom mališanu staraju se njegov deda Zoran i baka Svetlana, jer mu je majka psihijatrijski bolesnik, a oca nikada nije ni upoznao.

- Đorđe je veoma aktivno dete, nije mnogo vremena provodio kod kuće, majčina bolest mu je teško padala, pa je više voleo da bude sa društvom napolju. Tako je bilo i u nedelju, pozvao ga je jedan drug i otišli su da se igraju, nisam imao pojma da oni odlaze na Železničku stanicu. Da je stradao, saznao sam od policije. Odmah sam otišao u bolnicu, rečeno mi je da za Đorđa nema mnogo nade, jer ima užasne povrede. Na aparatima je, oni ga održavaju u životu, ali je pitanje koliko će i to trajati - priča za naš portal očajni deda.

Njegova baka Svetlana sa tugom lista svesku sa Đorđevim crtežima.

- Mnogo voli da crta, stalno je kupovao neke boje i lakove. Kako smo čuli od njegovih drugova, zbog toga je i stradao. Hteo je da na vagonu nešto nacrta, popeo se i struja ga je udarila - kaže Đorđeva baba.

Dragan Milošević, radnik firme „Ful protekta“ i vatrogasac na Železničkoj stanici, prvi je stigao do nesrećnog deteta.

- Jedan železničar mi je kazao da dete gori, zgrabio sam protivpožarni aparat i trčao trista metara kao bez duše. Kada sam došao do njega, užasnuo sam se, on je ceo goreo. Ugasio sam ga, stavili smo ga na nosila i preuzela ga je Hitna pomoć. Međutim, ono što sam video proganjaće me čitavog života. Bio sam na Kosovu u ratu, ali ovo je bilo strašnije - opisuje Milošević Đorđevo stradanje.

Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Dečje hirurške klinike, saopštio je da je Đorđe i dalje u veoma teškom stanju te da je njegov život, bez obzira na sve napore lekara, ugrožen.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA JE UZ TEBE!!!

    22. april 2013 | 22:34

    IZDRZI MALI, MOZES TI TO, PA DA CRTAMO GRAFITE PO SVEZE OKRECENIM ZIDOVIMA!!!

  • Урош

    22. april 2013 | 23:43

    А хтео је да нацрта графит, не оне глупости сељачке, погледајте ову свеску, ја са 12 година нисам ни знао шта је графит.. Издржи мали!!!

  • iblis

    22. april 2013 | 21:39

    Jadan dečak,kakva tužna sudbina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA