Štab predložio, Vlada prihvatila: I petak neradan

Osim prazničnih dana, srede i četvrtka, i 17. februar biće neradan. Zbog sprečavanja restrikcija, struja iz tranzita usmeriće se za potrebe Srbije

  • 3

Republički Štab za vanredne situacije je predložio, a Vlada Srbije večeras prihvatila da, osim prazničnih dana srede i četvrtka, 15. i 16. februara, neradni dan bude i petak, u cilju uštede električne energije.

Takođe, Vlada Srbije preporučuje da državni organi i institucije, ustanove, lokalna samouprava i privredni subjekti u ponedeljak, 13, i utorak, 14. februara, minimiziraju proces rada ili, ako postoji mogućnost, u potpunosti obustave rad. Odlučeno je i da se, zbog sprečavanja restrikcija, struja iz tranzita usmeri za potrebe Srbije.

"Vlada Srbije je naložila Javnom preduzeću "Elektromreža Srbije" da sve neto prekogranične prenosne kapacitete u smeru ka Srbiji noćas od ponoći do 29. februara ove godine stavi na raspolaganje Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Ivica Dačić rekao je, posle sednice Štaba, da je predloženo i da se za ponedeljak i utorak, 13. i 14. februar, preporuči da osim škola, ne rade i one institucije koje nisu od vitalnog interesa za građane.

Dačić je naglasio da ostaju i dalje dva ključna momenta u ovom trenutku vanredne situacije - očuvanje stabilnosti elektroenergetskog sistema i sprečavanje eventualnih poplava.

- U ovom trenutku je najbitnije da ne dođe do pucanja elektrosistema jer bi kasnija normalizacija bila teška i radikalna. Cilj je da svaki građanin radi na tome i da se poštuju već naređene mere poput smanjenja javne, dekorativne rasvete... - rekao je Dačić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shmishmish

    10. februar 2012 | 22:14

    RT @telegrafrs: Štab predložio, Vlada prihvatila: I petak neradan http://t.co/Av8CTlIx

  • sumadijapress

    10. februar 2012 | 22:13

    RT @telegrafrs: Štab predložio, Vlada prihvatila: I petak neradan http://t.co/Av8CTlIx

  • telegrafrs

    10. februar 2012 | 22:11

    Štab predložio, Vlada prihvatila: I petak neradan http://t.co/Av8CTlIx

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA