PREPORUKE ZA 1. MAJ: Od Košutnjaka do Diznilenda, za svačiji džep i slobodne dane

Kao i svake godine, beogradska izletišta čekaju vas besplatno, dok putovanja u inostranstvo - u zavisnosti od destinacije i broja dana - koštaju od 99 do 300 evra

  • 3

Srećnu okolnost da su ove godine prvomajski i uskršnji praznici kalendarski dovoljno blizu da formiraju jedan kratak odmor, svi oni koji će biti u mogućnosti da "ugrabe" slobodne dane - treba da iskoriste. Naravno, čak i oni koji će praznike morati da provedu u Beogradu imaju gde da odu i prepuste se uživanju i odmoru makar samo za Prvi maj.

Prag, Beč, Istanbul, Krakov ili Azurna obala: moguće je naći pristupačne aranžmane, a cena zavisi od smeštaja i broja dana. Tako, na primer, aražmani od dva noćenja u Veneciji mogu da se nađu za 99 evra, u Krakovu za 100, a u Beču za 110 evra.

Tri noći u Istanbulu koštaju 110 evra, a Budimpešta i Beč mogu se, u istom vremenskom trajanju, naći i za 115, dok tura po Sloveniji košta 159 evra.

Oni koji za prolećni odmor mogu da izdvoje pet dana, mogli bi da otputuju u Grčku (Mikonos) za 138 evra, (Metamorfozis) za 156 ili u Toskanu za 229 evra. Takođe, možete da obiđete Azurnu obalu za 240 evra, Veronu - Milano - Pariz za 279, ali i Pariz - Versaj - Diznilend, takođe za 279 evra.

Ipak, ako za putovanje nemate ni novca ni vremena, Prvi maj u Srbiji može biti jednako zanimljiv.

Kada je reč o Beogradu, tradicionalno, na raspolaganju vam je Ada Ciganlija, park u Košutnjaku, Avala, Zvezdarska ili Bojčinska šuma, ili neko od šetališta pored reka. Ulaz na ova izletišta je besplatan, za hranu i piće ćete morati da se snađete sami, ali verujemo da vam - uz adekvatno društvo i dobro raspoloženje - to uopšte neće biti problem.

Za one koji žive u Srbiji ili žele da pobegnu od beogradske vreve preporučujemo Divčibare, Zlatibor, Mokru Goru, Staru planinu, Kopaonik ili Frušku goru, ali i jezera poput Srebrnog, Čajetinskog, Sotskog (Šid), Palićkog ili Vlasinskog.

Takođe, na raspolaganju su vam i banje poput Vrnjačke, Jošaničke ili banje Vrujci. Planinska letovališta od Beograda su udaleljena svega nekoliko sati, dok se, na primer, do Divčibara automobilom stiže za oko sat i po vremena.

Kako da kreativno spojite praznike i napravite sebi mini-odmor, pogledajte OVDE.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    25. april 2013 | 09:51

    Ili vec kad spominjete izletista po bgdu,nije na odmet spomenuti,nije dozvoljeno paliti vatru i bacati djubre po istim,kaznjivo je....komunalna policijo eto nacina za zaradjivanje plate!!!!

  • GoranM

    25. april 2013 | 08:54

    Kada ste već spomenuli Košutnjak, nije zgoreg apelovati na gradske vlasti da postave bar desetak montažnih klozeta.

  • Lud Zbujen

    25. april 2013 | 08:44

    Jel vi to nas zajebavate nema se para ni za kafu a da ne pricam o mesu i rostilju kakva bolesna zemlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA